Прокуратура області розслідує купівлю працівником поліції Infiniti QX60 вартістю 1,3 млн грн

18 Січня 2017

Прокуратура Львівської області розпочала досудове розслідування за фактом незаконного збагачення працівником одного з відділів поліції Львова. Зокрема, йдеться у прес-релізі прокуратури, працівник поліції у листопаді 2015 року став власником автомобіля Infiniti QX60 ринковою вартістю 1,3 млн грн.

Про Infiniti в прокуратурі дізнались під час моніторингу електронних декларацій на сайті НАЗК. Після службової перевірки законність набуття прав на транспортний засіб не було доведено, а тому зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 368-2 ККУ (незаконне збагачення).  Це перше провадження зареєстроване прокуратурою області після перевірки е-декларацій, розповіла «НГ. Львів» Мар’яна Гайовська, прес-секретар прокурора області.

Після аналізу інформації на сайті НАЗК «НГ. Львів» встановили, що мова йде Олега Гірняка, який згідно з його е-декларацією, є начальником сектору в складі відділу Шевченківського ВП ГУНП у Львівській області. Там вказано, що 14 листопада 2015 року він став власником автомобіля Infiniti QX60 2014 року випуску. Вартість майна не вказана. Згідно з реєстром МВС, Олег Гірняк досі є власником даного автомобіля.

11111

Олег Гірняк також є власником 20% квартири у Львові площею 84,7 кв. м, а його дружина володіє земельною ділянкою та дачним будинком площею 22,4 кв. м в Солонці біля Львова. У 2015 році його зарплата становила лише 57,6 тис. грн. Інших доходів у родини не було, вказано в е-декларації.