Суд оштрафував червоноградського виконавця, що обіцяв «посприяти» у закритті провадження за $800

17 Січня 2017

Червоноградський міський суд Львівської області присудив 12750 грн штрафу державному виконавцю Червоноградського міського відділу ДВС ГТУЮ у Львівській області Олександру Гартенбергу за отримання хабара у розмірі $800. Про це свідчить вирок суду від 4 січня 2017 року.

За неправомірну вигоду у розмірі $800 Гартенберг обіцяв допомогти у вирішенні питання щодо неподання автомобіля боржника у розшук та закритті щодо нього виконавчого провадження про стягнення на користь ПАТ КБ «Правекс Банк» боргу у загальному розмірі 161 тис. грн.

У процесі реалізації запланованого Гартенберг мав вплинути на тодішнього начальника Червоноградського відділу ДВС Юрія Ледвія (переведений начальником Жовківського відділу) та старшого державного виконавця відділу, ім’я якого приховане.

У суді Гартенберг визнав свою вину, проте зазначив, що діяв самостійно і не повідомляв начальника відділу та колегу про ситуацію. Відтак, суд не став допитувати учасників судового процесу, а обмежився допитом обвинуваченого та дослідженням даних, що характеризують його особу.

Врешті, зважаючи на те, що Гартенберг є молодою людиною, одруженим, виховує малолітню дитину та раніше не судимий, суд призначив йому покарання – 12750 грн штрафу.