- NGL.media - https://ngl.media -

Львівська міськрада за тиждень до Нового року «висаджує» дерева у парках

27.12.2016 @ 08:30 в Новини

Департамент містобудування Львівської міської ради за неконкурентною переговорною процедурою закупівлі замовив саджанців для висадження на території парків, лісопарків в місті на майже 391 тис. грн у ТОВ «Грінсад». Про це стало відомо з сайту [1] публічних закупівель Prozorro.

Підставою для застосування переговорної процедури вказано «нагальну потребу» (п. 3 cт. 35 ЗУ «Про публічні закупівлі»). «Неукладання або несвоєчасне укладання договорів призведе до зменшення кількості зелених насаджень у м. Львові, а відповідно до зменшення площ озеленених територій», – сказано в поясненні чиновників департаменту.

Однак у відповідному пункті ст. 35 Закону [2] вказано, що мова йде про особливі економічні чи соціальні обставини, пов’язані з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, а також наданням у встановленому порядку Україною гуманітарної допомоги іншим державам.

Так як збільшення кількості зелених насаджень у парках не пов’язане з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, а саджанці не надають іншим державам у вигляді гуманітарної допомоги, то в департаменту містобудування ЛМР не було підстав для переговорної процедури, а потрібно було провести торги. Нагадаємо, закупівля товарів вартістю від 200 тис. грн відбувається за допомогою конкурсу.

Договір на поставку саджанців підписали 20 грудня. Як повідомила вчора, 26 грудня, контактна особа департаменту містобудування в Prozorro Наталія Партика, дерева вже доставили, причому частину з них вже висадили у парках міста, зокрема, в Стрийському та на Погулянці. Точну дату висадження дерев у департаменті повідомити відмовились. Частину дерев ще не висадили.

Протягом двох останніх тижнів погода у Львові не була сприятливою для висаджування дерев.

pohoda [3]

Згідно з додатком до договору, придбали і фруктові дерева, і декоративні. Загалом 34 найменування, найдорожчі саджанці сосни Веймутової – кожен 15,3 тис. грн.

111111 [4]

Власниками фірми «Грінсад» є Олексій Цілик та ТОВ «Грінсад Інвест», яке належить тому ж Цілику та Ануару Бєйсєбаєву.

«НГ. Львів» звернулись за коментарем до прес-служби ЛМР, однак, у зв’язку з тим, що начальник управління екології перебуває на лікарняному, інформацію можна буде отримати не раніше 28 грудня. Редакція опублікує позицію міськради після отримання інформації.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/12/27/lvivska-miskrada-za-tyzhden-do-novoho-roku-vysadzhuje-dereva-u-parkah/

URLs in this post:

[1] сайту: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-12-09-002183-b

[2] Закону: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/922-19/page3

[3] Image: http://ngl.media/?attachment_id=12321

[4] Image: http://ngl.media/?attachment_id=12329

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.