Колишній міліціонер та улюбленець чиновників районних адміністрацій буде реконструювати «Прозорий офіс» у Львові

26 Грудня 2016

Личаківська районна адміністрація Львівської міської ради 22 грудня 2016 року уклала угоду на реконструкцію приміщення для Центру надання соціальних послуг з приватним підприємством «Мегабудімпекс» за 754,6 тис. грн. Про це стало відомо зі звітів про укладені договори, що були опубліковані на сайті публічних закупівель Prozorro.

Реконструкція приміщення для Центру на вул. К. Левицького, 67 відбувається у рамках реалізації пілотного урядового проекту створення центрів надання соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс». Проект реалізується з серпня поточного року у п’яти обласних центрах України – Дніпрі, Києві, Одесі, Харкові та Львові. «Прозорий офіс» передбачає надання всіх адмінпослуг в одному приміщенні за короткий проміжок часу. Крім того, тут можна зареєструвати підприємство, подати документи на оформлення паспорта тощо.

Згідно з угодою, роботи повинні закінчити до кінця 2017 року. Вартість робіт, що будуть виконані ще у 2016 році становить 444,15 тис. грн, а у 2017 році – 310, 46 тис. грн. Ціни зазначено без ПДВ.

ПП «Мегабудімпекс» створено лише п’ять місяців тому – у червні 2016 року. Проте вже отримало низку замовлень від чиновників Львова та області. Наприклад, від Шевченківської райадміністрації – 2,5 млн грн.

За даними Youcontrol підприємство належить львів’янину Олегу Біласу, який ще донедавна працював старшим оперуповноваженим карного розшуку лінійного відділення в аеропорту Залізничного райвідділу міліції. Сьогодні Білас, окрім «Мегабудімпекс», володіє ПП «Біолбуд», що було створене у липні цього року,  але вже отримало значний підряд на будівництво дороги в Дрогобичі.

Активно працюють на львівському ринку також дружина та сестра колишнього міліціонера – їх підприємства «Плис» та «Плас» в вересні розіграли між собою тендер від тої ж Шевченківської райадміністрації на облаштування громадського простору на вул. Миколайчука за 2,8 млн грн.