Через «непередбачувані обставини» вартість реконструкції вулиці Мечникова коштуватиме понад 100 млн грн

29 Листопада 2016

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради 24 листопада оголосив про намір замовити у ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» додаткові роботи з реконструкції вул. І. Мечникова (від вул. Пекарської до вул. Личаківської) вартістю 33,59 млн грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Йдеться про ремонт на відтинку від вулиці Пекарської до вулиці Личаківської, яку мерія намагається реконструювати ще з 2008 року.

Як пояснює тендерний комітет, потреба у додаткових роботах виникла через непередбачувані обставини. Оскільки замовлення технічно пов’язане з вписаними у початковий проект роботами, завершуватиме їх підрядник, з яким був укладений головний договір, – ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Проведення тендеру за неконкурентною переговорною процедурою замовник обґрунтовує також тим, що вартість додатково замовлених робіт не перевищує 50% вартості головного договору.

Нагадаємо, вартість первинно замовлених робіт становила 67,19 млн грн, а додаткових робіт – 33,59 млн грн, тобто 49,99% вартості головного договору.

Власниками ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» є громадяни Туреччини Онур та Ісхан Четінджевізи (99,77%), а також львів’янин Олег Фаріон (0,23%).

За даними Вісника державних закупівель, з початку року лише у Львівській області «Онур» отримав замовлень на 1 млрд 186 млн грн, а на базі Prozorro у серпні-листопаді цього року – 237,25 млн грн.