«Укртранснафта» замовила обстеження обладнання на понад 8 млн грн у фірми одного з наймолодших професорів України

23 Листопада 2016

Філія «Магістральні нафтопроводи «Дружба» ПАТ «Укртранснафта»  замовила послуги з експертного обстеження (технічного діагностування) технологічного обладнання і трубопроводів п’яти нафтоперекачувальних станцій (НПС) у ТОВ «НВФ «ЗОНД» на загальну суму 8,21 млн грн. Про це повідомляється на сайті публічних  закупівель Prozorro.

Згідно з документацією конкурсних торгів, підприємство проведе експертне обстеження основного та допоміжного технологічного обладнання, фільтрів-брудноуловлювачів, регулюючих заслінок тощо в Житомирській області на НПС Плещівка за 1,65 млн грн та НПС Чижівка за 1,64 млн грн, в Рівненській області на НПС «Новини» за  1,65 млн грн та у Львівській області на НПС Куровичі за 1,62 смлн грн і НПС Жулин за 1,65 млн грн.

Бенефіціарними власниками НВФ «ЗОНД» є працівники Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. 81% підприємства належить Олегу та Максиму Карпашам. Олег Карпаш – проректор з наукової роботи і міжнародної діяльності інституту. Його син Максим Карпаш є одним з наймолодших професорів України. 34-річний професор Карпаш є доктором технічних наук та  директором Науково-дослідного інституту нафтогазової енергетики і екології (ФНТУНГ). 10% підприємства належать директорові Назару Тацаковичу, який також є викладачем інституту та кандидатом технічних наук, як і власник 5% фірми Ігор Рибицький. Ще 5% належить власнику кількох профільних патентів Ярославові Даниляку.

У грудні минулого року Максим Карпаш, Назар Тацакович та Ігор Рибицький отримали президентську премію за наукову роботу.