Охорона «Львівського локомотиворемонтного заводу» протягом місяця коштує понад 100 тис. грн

10 Листопада 2016

ПАТ «Львівський локомотиворемонтний завод» підписало договір з ТОВ «Охоронна компанія «Альфа Безпека», яке протягом двох місяців охоронятиме приміщення та територію заводу на вул. Залізнична, 1А  за майже 235 тис. грн. Про це стало відомо із сайту публічних закупівель Prozorro.

Договір діятиме у жовтні-грудні цього року. Один місяць охорони коштуватиме 117,5 тис. грн. У Prozorro не було опубліковано додатків до договору, а тому невідомо, скільки людей та в якому режимі здійснюватимуть охорону заводу.

ТОВ «Охоронна компанія «Альфа Безпека», що зареєстрована в Києві, не працює й року часу. Власником є мешканець Львівщини 33-річний Леонід Матейко. Згідно з даними у Віснику держзакупівель та Prozorro, це перше держзамовлення для цієї фірми.

Леонід Матейко, вказано на сайті бізнес-пошукової системи Youcontrol, є власником ТОВ «Лімесанд» (добування піску, гравію, глин і каоліну), що було зареєстроване у жовтні 2016 року, а також співвласником ТОВ «Грінфрут» (оптова торгівля фруктами й овочами, зареєстрували у вересні 2014-го) і ТОВ «Енергогенеруюча компанія «Укргідроенерго» (виробництво електроенергії, зареєстрували у грудні 2015-го).

Партнером Матейка по «Укргідроенерго» виступає 21-річна Юлія Кропачова, донька екс-депутата Донецької облради Віталія Кропачова. Кропачов був помічником нардепа 7 скликання ВР від Партії регіонів Леоніда Литвинова та, згідно з інформацією «Економічної правди», причетний до створення добровольчих батальйонів «Шахтарськ» і «Торнадо», у серпні нібито замінив нардепа Сергія Трегубенка (БПП) у ролі неофіційного куратора вуглепрому в угрупуванні Ігоря Кононенка.

Ще у 2014 році Леонід Матейко був співвласником ТОВ «Сучасна геофізика» разом з Андрієм Аблєсімовим та Євгеном Фельшеровим, який був позаштатним радником Едуарда Ставицького, коли той очолював Міністерство енергетики та вугільної промисловості.