Дві львівські фірми “заробили” 65 тис. грн штрафу за змову на тендері

31 Жовтня 2016

Адміністративна колегія Львівського обласного територіального відділення АМКУ оштрафувала ПП “Центр технологій будівництва” та ПП “Еталон-Ком” на 35 тис. грн та 30 тис. грн відповідно за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, шляхом спотворення результатів торгів.

Свої дії фірми узгодили під час торгів на реконструкцію з добудовою корпусу початкової школи №70, що на вул. Дорога Кривчицька, 3 у Львові. Як повідомляли “НГ. Львів”, переможцем стало “Центр технологій будівництва”, сума договору становила 4,86 млн грн. Єдиним допущеним конкурентом переможця було ПП “Еталон-Ком”.

Нагадаємо, що з часу заснування і до 2011 року власником “Центру технологій будівництва” був Роман Лобай, який на момент торгів і нині є керівником ПП “Еталон-Ком”. Лобай є помічником народного депутата Володимира Парасюка на громадських засадах. Колегія АМКУ встановила однаковість пропозицій цих фірм, нехарактерну схожість у зовнішньому оформленні, структурі, текстовому змісті, одночасне отримання необхідних довідок.

Нині власником та керівником “Центру технологій будівництва” є Ігор Кучма, “Еталон-Ком” належить Юрію Андросяку.

Ці ж дві компанії змагалися між собою на торгах на капітальний ремонт дошкільного навчального закладу №42, що вул Сміливих, 26.

Після рішення АМКУ про визнання їх винними, “Еталон-Ком” і “Центр технологій будівництва” не мають права брати участь у торгах протягом наступних 3 років.