Нардеп Кадикало їздить на Volkswagen Touareg 2014 року, який записаний на його тещу

21 Жовтня 2016

Екс-начальник Головного управління юстиції у Львівській області, а тепер народний депутат із фракції «Фронт змін» Микола Кадикало користується автомобілем Volkswagen Touareg 2014 року випуску, що належить його тещі. Про це свідчать дані його електронної декларації, пишуть «Наші гроші».

Власницею автомобіля значиться Тереза Федишин. Це 62-річна мати дружини нардепа Оксани Кадикало. За даними сайту auto.ria, вартість Volkswagen Touareg 2014 р.в. сьогодні стартує від $44 тис.

tuareh-kadykalo

У квітні 2016 року теща нардепа також купила квартиру в центрі Львова на вул. Я.Стецька площею 104 кв. м. Ціна квартири в реєстрі нерухомості не зазначена. У відкритих джерелах є дані, що у березні 2016 квартира на вул. Я. Стецька площею 122 кв. м коштувала понад 4 млн грн/$160 тис.

Також у 2016 році теща нардепа стала співвласницею ТОВ «Галицька деревообробна компанія». Друга половина фірми записана на Олега Вовка з м. Жовква, що у Львівській області.

За даними реєстру нерухомості, у селі Тухолька, де працює «Галицька деревообробна компанія» на Терезу Федишин оформлено деревообробний цех (882 кв. м), відгодівельник (2362 кв. м). Свідоцтва про право власності на ці об’єкти видано у 2014 році. Також Тереза Федишин має в Тухольці нежитлове приміщення (526 кв. м). У реєстрі є дані, що жінка купила його на аукціоні у 2013 році.

Нардеп та його дружина задекларували кілька земельних ділянок та об’єктів нерухомості у Львівській області. Офіційно єдине їх житло – це будинок на 298 кв. м у селі Липники на Львівщині, яким з 2009 року володіє Микола Кадикало. Також у власності нардепа є недобудована прибудинкова споруда на 57 кв. м у тих же Липниках, а його дружина Оксана має незавершений садовий будинок на 63 кв. м у селі Дроговиж на Львівщині.

Микола Кадикало задекларував 79 тис. грн зарплати у парламенті, водночас він має 1,63 млн грн заощаджень. Його дружина у 2015 році отримала тільки 25 тис. грн допомоги по догляду за дитиною.

Микола Кадикало став народним депутатом у листопаді 2014 року, а до того був начальником Головного управління юстиції у Львівській області. Перед тим очолював фракцію ВО «Батьківщина» у Львівській обласній раді. Ще раніше працював прокурором природоохоронного відділу у Львівській обласній прокуратурі.