«Ватний» начальник митного поста на Закарпатті з дружиною прокатався Європою на чужому мотоциклі BMW 2016 року випуску

19 Жовтня 2016

Начальник митного поста «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС Євген Потоцький разом із своєю дружиною здійснив мотоподорож Польщею, Чехією, Німеччиною, Автрією, Італією та Угорщиною на мотоциклі BMW R 1200GS 2016 року випуску, який йому не належить. Про це стало відомо з профілей його дружини Аліни у соціальних мережах та реєстру МВС.

4ibhfuex5o8

Троє друзів відвідали Європу (фото зі сторінки Аліни Потоцької)

«Галопом по Европам на мото))) Львов-Краков-Рыбник-Прага-Мюнхен-Австрия Гармиш (слёт БМВистов) – Италия (где-то в горах) – Вена – Будапешт – Ужгород. Так, шоб вы понимали!… мы – четверо отчаянных ребят: я, мой муж и его 2 друга бросаем вызов судьбе)) опыт в вождении мотобайка – нулевой)) Садимся на “железных гусей” BMW GS  и летим покорять Европу))», – написала дружина митника, додавши чимало фотодоказів.

mototur

7wdccu7e5xs

Фото зі сторінки Аліни Потоцької

Мотоцикли BMW R 1200GS 2016 року випуску продають приблизно за 488 тис. грн. Згідно з реєстром МВС, ні Євген Потоцький, ні його дружина станом на жовтень цього року не є власниками такого мотоциклу. Його заробітня платня у 2014 та 2015 роках становила 75,4 тис. грн та 55,5 тис. грн відповідно. Доходів у його дружини не було.

У 2014 році Потоцький задекларував автомобіль Audi A4 2013 року випуску, який він придбав за майже 438 тис. грн, вказано у документі. Цей автомобіль відсутній у декларації за наступний, 2015 рік, натомість з’явився дохід від продажу майна у розмірі 1,035 млн грн. Також, згідно з декларацією за 2015 рік, начальнику митного поста належить ВАЗ 2105 1981 року випуску та МАЗ-АТЗ 9 1993 року випуску.

Як стало відомо з реєстру МВС, новий мотоцикл BMW R 1200GS придбав у травні цього року брат начальника митного поста, 40-річний Дмитро Потоцький, який місцем проживання вказав окупований Молодогвардійськ Луганської області. Дмитро Потоцький не зареєстрований приватним підприємцем, також не вдалося знайти жодного його бізнесу.

mototsykl

dmytro-pototskyj-skrin

Власник мотоцикла BMW R 1200GS 2016 року випуску

У Луганській області живе не тільки брат митника, а й інші родичі. До слова, самому Євгену Потоцькому та його дружині в Луганську належить квартира площею 69,2 кв. м.

У соціальній мережі «Однокласники» Євген Потоцький під псевдонімом «Evgen O» «лайкає» відео «Русской пробежки 1-го мая в Краснодоне» та фото з беркутівцями з написом «Единственные людина Майдане, которых я уважаю».

marsh-krasnodon-1

mitynh-krym

berkut

Його дружину також цікавить подібна тематика, вона репостить повідомлення, наприклад, про те, що українські «Гради» хочуть знищити Слов’янськ, а потім «спихнуть на Россию, как в Грузии», або про те, що Тимошенко готує вбивство ветеранів на 9 травня.

1

За її словами, Україна і Росія – «родные, мы самые близкие народы!! у многих смешанные семьи – Мама украинка, Папа – русский, и нам ну никак нельзя воевать!! Разве можно воевать брату с братом,отцу с сыном?! Конечно – это абсурд!! Кто-то хочет поссорить наши народы, желает зла и Украине, и России, но мы должны быть вместе и заодно, только тогда добро победит зло!!!»

rosiya

Рідним Аліни Потоцької подобаються аналогічні повідомлення, а дехто навіть зазначає, що живе в ЛНР.

sestra-druzhyny-23

Згідно з ЄДР, Аліна Потоцька зареєстрована приватним підприємцем з основним видом діяльності «надання послуг перукарнями та салонами краси». Навесні у соцмережах вона повідомила, що відкрила в Одесі манікюрний салон «Flacon».

salon

Як відомо, її чоловік Євген Потоцький раніше працював в Одесі – начальником четвертого аналітично-пошукового відділу управління аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням Одеської митниці ДФС, а до того, за даними сайту «Посіпаки», був помічником народного депутата (на платній основі) від БПП Максима Курячого, який є головою підкомітету з питань правового забезпечення діяльності податкових органів та запобігання правопорушень на митниці.

Під час реєстрації приватним підприємцем Аліна Потоцька вказала своєю адресою квартиру на вулиці Велика Арнаутська в Одесі, що належить з 2012 року Віктору Сомкіну. Квартира має площу 142,5 кв. м.

jedr-fop

kvartyra-odesa

На цю квартиру також зареєстровані дві компанії: ТОВ «Авес Груп» (діяльність агентств працевлаштування) і ПП «Чорне золото» (оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами) Володимира Залевського.

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Перевірка декларацій про доходи службовців місцевого рівня чотирьох областей Західної України»