Сколівські комунальники заплатять матері міського голови 70 тис. грн за вивезення сміття

10 Жовтня 2016

КП «Сколівське житлово-комунальне господарство» 6 жовтня уклало договір з фізичною особою-підриємцем Богданою Москаль щодо послуг з перевезення 785 м3 безпечних відходів за 69 тис. грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Виконавець замовлення зобов’язався перевезти 785 м3 сміття до кінця 2016 року.

Богдана Москаль є матір’ю міського голови Сколе – Володимира Москаля. Вона є одноосібною власницею інжинірингового ПП «ММ Буд» та співвласницею ТОВ «КІМ» (50%), що спеціалізується на роздрібній торгівлі пальним. Батько Володимира Москаля, Богдан Москаль, теж займається підприємницькою діяльністю.

У 2014 році АМКУ оштрафував ТОВ «КІМ» (на 30 тис. грн) та підприємця Богдана Москаля (на 20 тис. грн) за порушення конкуренційного законодавства на тендері КП «Сколівське житлово-комунальне господарство» щодо постачання рідких продуктів нафтоперероблення на загальну суму 375 тис. грн. Москалі намагались оскаржити рішення АМКУ у судовому порядку, однак, безуспішно.

Крім того, як раніше повідомляли «НГ.Львів», Богдан Москаль здавав в оренду КП «Сколівське житлово-комунальне господарство» сміттєві баки та транспортні засоби. Починалося усе зі символічної плати: один смітник — 1 гривня в місяць, ЗІЛ-131 — теж одна гривня. Однак за кілька місяців орендна плата значно зростала, оренда одного смітника коштувала 62 гривні, а ЗІЛ спочатку 1950 грн в місяць, а потім і 5950 грн. Мати міського голови Богдана Павлівна також здавала комунальникам в оренду приміщення.