Львівський аеропорт замовив геопослуги у фірми, власники якої також обслуговують VIP-пасажирів в «Жулянах»

06 Жовтня 2016

ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» замовив геодезичні послуги на суму 279,9 тис. грн у ТОВ «Авіаційний розрахунковий центр». Про це повідомляється на порталі публічних закупівель Prozorro.

Підприємство до кінця 2016 року повинно дослідити приаеродромну територію аеропорту та виконати топографо-геодезичні роботи для  складання необхідної документації для сертифікації аеродрому.

Аеропорт був готовий віддати за ці роботи 400 тис. грн, саме така сума зазначена як очікувана вартість закупівлі, проте угоду підписали на суму меншу на 120 тис. грн.

Засновником ТОВ «Авіаційний розрахунковий центр» є ТОВ «Алгоритм авіа», власницями якого є Ганна Колесник та Тетяна Челнокова. «Алгоритм Авіа» також заснувало підприємство «Аавіахендлінг», яке займається обслуговуванням повітряних суден, екіпажів та пасажирів. Директором фірми є Юлія Маркіна, яка відома як директор VIP-центру по обслуговуванню пасажирів аеропорту «Київ» (Жуляни), який раніше контролювався структурами колишніх регіоналів Юрія Іванющенка та Василя Хмельницького.

«Авіаційний розрахунковий центр» також відоме тим, що два роки тому відсудило у ДП «Укрдержліспроект» 560 тис. грн за оплату роботи з виготовлення ортофотопланів лісових насаджень Київської області, хоча державне підприємство стверджувало, що фірма продала їм продукцію виготовлену в рамках проекту профінансованого Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Це ж підприємство з червня 2013 року по травень 2014 року виконувало аерофотозйомку Львова та розробляло топографічні плани міста для розробки містобудівної документації на замовлення міського управління архітектури.