«Львівтрансгаз» замовив киянам реконструкцію двох компресорних станцій за понад 230 млн грн

05 Жовтня 2016

Філія «УМГ “Львівтрансгаз”» ПАТ «Укртрансгаз» 30 вересня уклала два договори з ТОВ «Укртехноресурс» щодо реконструкції блоків компресорних станцій «Дашава» та «Більче-Волиця» загальною вартістю 233 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Реконструкція блоків підготовки паливного, пускового, імпульсного газу компресорної станції «Дашава» коштуватиме 103,47 млн грн. Ці ж роботи на станції «Більче-Волиця» проведуть за 129,85 млн грн.

Підряди включають проведення демонтажних, загальнобудівельних, пусконалагоджувальних, земляних робіт. Завершення робіт очікуватимуть упродовж року з моменту надання замовником дозволу на їх виконання.

Обидва замовлення дістались київському ТОВ «Укртехноресурс». На кожному з тендерів фірма мала по одному конкуренту – ТОВ «Укргазтехкомплекс» та ТОВ «Газтехком».

ТОВ «Укртехноресурс» зі «статутником» 18,5 тис. грн засноване у 2003 році. Власником фірми є Олександр Вацеба, який раніше виконував функції директора підприємства.  За інформацією «НГ», ще у 2015 році фірма належала юридичному ПП «Правові корпоративні системи», власником якої є Василь Яковенко.

Керівником фірми-переможця з вересня 2016 року є адвокат, помічник нардепа-регіонала Володимира Олійника у 6-7 скликаннях Тарас М’яктов. На своїй сторінці в Мережі М’яктов зазначає, що у 2007 році очолював юридичний відділ податкової інспекції. За даними SMIDA, станом на кінець 2015 року, М’яктов був членом наглядової ради ПАТ «БМЗ», контролером якого виступає ТОВ «Укрпроммаш» Василя та Людмили Мельників.

Власниками ТОВ «Газтехком», статутний фонд якого становить 1 тис. грн, є мешканець Івано-Франківської області Віктор Гавришенко, кияни Вікторія Ліснича, Любов та Станіслав Банчуки. Повний однофамілець останнього був заступником прокурора Чернівецької області. Вікторія Ліснича є віце-президентом Європейської економічної палати торгівлі, комерції та промисловості в Україні, у 2010-2011 роках була заступником міністра культури Михайла Кулиняка (2010-2012 роки).

ТОВ «Укргазтехкомплекс» зареєстроване на Сергія Дєдкова (23%), Дмитра Соловйова (23%), В’ячеслава Попова (23%) та Сергія Гіренка (31%). Останній прописаний у Києві за адресою вул. Московська, 46/2. У цьому ж будинку знаходиться офісне приміщення ТОВ «Спецоіл», де частки мають співвласники ТОВ «Газтехком» Любов та Станіслав Банчуки, а також Вікторія Ліснича.