Бізнес-партнер Дубневичів приватизує приміщення культової львівської кав’ярні «Вірменка»

Депутатська комісія з питань комунальної власності Львівської міськради дозволила бізнес-партнеру Дубневичів приватизувати легендарне кафе «Вірменка». За таке рішення під час засідання 20 вересня проголосували 5 із 7 депутатів. Відтак депутати дали згоду на включення приміщення на вул. Вірменській, 19 до переліку об’єктів, що підлягають приватизації способом викупу. Про це повідомляє ZAXID.NET.

Зараз орендарем приміщення площею майже 50 кв. м є ТзОВ «Вірменка». Як повідомляли «Н.Г. Львів», власником цього підприємства у травні 2016 року став Тарас Колодій, давній бізнес-партнер народних депутатів Дубневичів. Він придбав товариство у Людмили Делікатної, яка була співвласницею кав’ярні з кінця 1997 року.

Тарас Колодій вже досить давно займається ресторанним бізнесом. Разом із дружиною народного депутата Богдана Дубневича Тетяною він є співвласником ресторанів «Панська чарка», «Грушевський» та «Del Pesto». А його дружина Богдана Колодій спільно з дітьми народного депутата володіє приміщенням колишнього кінотеатру в парку культури ім. Б. Хмельницького, яке також переробляють в ресторан. Колодій також є власником арт-готелю «Модерн» на просп. Шевченка та ТОВ «На Руській» – підприємством, що продає наливки під брендом «Наливки зі Львова».

Схема приватизації приміщення через купівлю ТОВ, яке давно його орендує, дуже поширена у Львові. Наприклад, так були приватизовані ціла низка приміщень на площі Ринок.