За 33 мільйони на акушерський корпус в Миколаєві позмагалися знайомі фірми

20 Вересня 2016

Управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації 16 вересня підписало договір на будівництво акушерського корпусу на 30 ліжок в м. Миколаєві з ТОВ «Ві.Ай.Пі.Будівельна компанія» за 32,8 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Участь у торгах брало три компанії. Удвічі дешевшу пропозицію ПП «Будівельна компанія «Престиж Буд Стиль» було відхилено через невідповідність документації. Зокрема, комітет виявив, що фірма у кошторисі значно занизила ціни на обладнання, а тому реалізувати проект за запропоновану суму (15,5 млн грн) не зможе.

Єдиним конкурентом ТОВ «Ві.Ай.Пі.Будівельна компанія» було ТОВ «Будгарант Плюс», яке запропонувало свої послуги на 32,5 тис. грн дорожче. Компанію зареєстрували у лютому минулого року. Власниками є Роман Гринкевич (60%) та Богдан Школьний (40%). Роман Ігорович Гринкевич з великою ймовірністю є сином відомого у Львові Ігоря Гринкевича, який «прославився» через реставрацію Вірменської церкви. Його компанія «Верховина» стала переможцем тендеру на виконання складних реставраційних робіт, не маючи фахівців і не володіючи технологіями. Також у 2014 році пов’язані з ним компанії оштрафували за змову на тендері.

За даними сайту Youcontrol, власник «Ві.Ай.Пі.Будівельна компанія» Марко Янковенко з лютого 2014 року до червня цього року був директором ТОВ «Дорбудмонтаж-1» (тепер називається «Вест Білдінг Груп»), яке належало Василині Пулик, Олені Сапізі та Світлані Гринкевич. Остання зареєстрована на одну адресу із вище згаданим Ігорем Гринкевичем.

Тепер «Вест Білдінг Груп» (стара назва «Дорбудмонтаж-1») належить 29-річній юристці Наталії Тимрук, а директором став Максим Станкевич, який весною цього року шукав роботу супервайзера, територіального менеджера.

Нагадаємо, тендер на будівництво акушерського корпусу на 30 ліжок в м. Миколаєві вже проводили у 2013 році. Тоді переможцем стало ТОВ «Мегабудмакс», сума договору становила 18,3 млн грн. Згаданий вище Ігор Гринкевич був керівником цієї фірми протягом 11 місяців у 2012-2013 рр. До речі, Наталія Тимрук, якій належить «Вест Білдінг Груп», також з липня 2016 року є підписантом «Мегабудмаксу».