Фірми близькі до депутатів Дубневичів освоять чергові сім мільйонів гривень на реконструкції шкіл

15 Вересня 2016

ТОВ БРП «Технобуд» та ТОВ «ТІР» отримали підряди на реконструкцію приміщень Крукеницької ЗОШ І-ІІІ ст. в селі Крукеничі Мостиського району та дитячого навчального закладу «Сонечко», що в селі Звенигород Пустомитівського району, загальною вартістю 7,2 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель та на сайті Prozorro.

Обидва об’єкти мають бути здані до кінця 2016 року або до повного виконання робіт.

Так, 12 вересня відділ освіти Мостиської районної державної адміністрації уклав договір з ТОВ БРП «Технобуд» щодо реконструкції приміщення Крукеницької ЗОШ І-ІІІ ст. в селі Крукеничі Мостиського району. Цікаво, що очікувана вартість закупівлі, яку встановлюють до визначення виконавця робіт, повністю співпала з ціною укладеного договору – 1,39 млн грн.

9 вересня Звенигородська сільська рада Пустомитівського району Львівської області за результатами відкритих торгів замовила ТОВ «ТІР» реконструкцію дитячого навчального закладу «Сонечко», що в селі Звенигород Пустомитівського району. Вартість робіт склала 5,82 млн грн.

Документацією конкурсних торгів передбачені демонтажні, загальнобудівельні роботи, облаштування вентиляції, опалення, електроосвітлення, водопроводу, роботи по благоустрою території тощо.

Участь у тендері взяли лише дві фірми – ТОВ «ТІР» та ТОВ «Стрім-Львів». Перемога дісталась фірмі «ТІР», яка оцінила замовлення у 5,82 млн грн. Різниця в цінових пропозиціях склала 277 тис. грн, тобто 4,5%.

Нагадаємо, що товариства «ТІР» та «Стрім-Львів» не вперше складають одне одному конкуренцію на держтендерах. Як раніше повідомляли «НГ. Львів», у травні цього року фірми розіграли тендер щодо будівництва Народного дому «Просвіта» у Мшані Городоцького району за 12,5 млн грн, а у 2014 фірми позмагалися в тендері на реконструкцію з добудовою загальноосвітньої школи в селі Бортятин Мостиського району за 14,98 млн грн. Роком раніше «Стрім-Львів» та «Технобуд» поділили між собою підряд щодо реставрації двох пам’яток архітектури на Львівщині.

Власником ТОВ БРП «Технобуд» є Юрій Пастернак, відомий як керівник ТОВ «ФК «Енергія-Інвест» народних депутатів Ярослава та Богдана Дубневичів (БПП). Раніше він займався менеджментом на ТОВ «Корпорація КРТ», яке також належить братам. ТОВ «ТІР» також належить Юрію Пастернаку.