У Бірках вшосте провели торги на добудову місцевої школи

12 Вересня 2016

Бірківська сільська рада (Яворівський район) замовила будівництво школи на 500 місць у ТОВ «Фірма “Домус-Дизайн”» за 16,17 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Торги на будівництво школи проводили вже вшосте, в трьох випадках вони були відмінені.

Перші успішні торги провели у 2008 році. Тендер виграла Корпорація БП «Карпатбуд». Станом на 2011 рік використали 15 млн грн, за які звели будівлю, влаштували дах, встановили вікна, виконали внутрішні штукатурні роботи. Школу відкрили у 2012-му.

Минулоріч восени провели новий тендер, згідно з яким ТОВ «Ліра Макс» за 19,76 млн грн повинне було встановити систему автоматичної пожежної сигналізації та порошкового пожежогасіння, металеву огорожу та металеві решітки на вікна, провести внутрішні роботи (фарбування, плитка, паркет і т.д.), прокласти трубопроводи, встановити сантехніку та інше. Також у вартість входило придбання меблів, верстатів, холодильника, електричних плит, манекену, швейних машин, кінопроектора, демонстраційних столів, акваріума, тераріума, комп’ютерів, сейфів, фортепіано та іншого.

У лютому цього року ЛОДА повідомляла, що на будівництво школи в селі Бірки було використано майже 5,5 млн грн. Чому вирішили обрати нового підрядника – в офіційних повідомленнях інформації немає.

В останніх торгах, окрім переможця, участь брало ПП «Електробуд» Зіновія Борбулевича з пропозицією на 58,4 тис. грн дорожчою.

Власниками «Фірма “Домус-Дизайн”» є Микола Юринець, Ярослав Сорочинський та Андрій Копичин.