«Електронтранс» відстояв у суді поставку Львову автобусів на чверть мільярда

08 Вересня 2016

Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 2 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» автобусів на 264,18 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», пишуть «Наші гроші».

До кінця року поставлять 55 нових тридверних автобусів із низькою підлогою на сто пасажирів по 4,80 млн грн.

Вони будуть обладнані дизельними двигунами класу Євро-5, трапом для заїзду інвалідного візка та функцією регулювання рівня кузова.

Єдиним допущеним конкурентом було ДочП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна «Компанія «Богдан Моторс» з автобусами по 4,82 млн грн.

Заявка ТОВ «УкрЄвроМАЗ» була на 25% дешевшою. Її відхилили разом із дорожчою ТОВ «Авто-Сіті-Бас» через невідповідність технічних характеристик (зокрема незалежну пневматичну передню підвіску замість залежної), відсутність сертифікату УкрСЕПРО та даних про виробників частини обладнання.

«УкрЄвроМАЗ» поскаржився в АМКУ, але там погодилися з більшістю причин його відхилення.

При цьому адмінколегія виявила, що в сертифікаті «Електронтрансу» вказано індекс навантаження шин 148/145 замість потрібного 152/148, і постановила відмінити закупівлю. Фірма подала на АМКУ до суду, запевняючи, що пропонує автобуси з такими шинами, які вимагає замовник. ДП «Львівський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» листом підтвердило: заміна шин на аналогічні, але з більшим індексом несучої здатності на зміну моделі автобуса не впливає. Таким чином, «Електронтранс» виграв суд, а згодом – і апеляцію.

Кінцевим бенефіціаром «СУНП «Електронтранс», створеного в 2011 році, значиться львів’янин Юрій Бубес. Засновниками є ТОВ «Автотехнопроект» (10%), ПАТ «Концерн-Електрон» (64%) та німецьке підприємницьке товариство «Транстек Ф&Е» (26%).

Співвласником «Богдан Моторс» раніше був Петро Порошенко, а тепер компанія належить його бізнес-партнеру Олегу Гладковському (Свинарчуку), першому заступнику секретаря РНБОУ.

«УкрЄвроМАЗ» Ірини Саханди є дилером Мінського автозаводу. Фірмою керує Богдан Саханда, який у 2015 році йшов у Вишневу міськраду Київської області від партії «Сила людей».