Дві компанії поділили 38 млн грн, виділених на стабілізацію «сміттєвої ситуації» у Львові

08 Вересня 2016

ЛКП «Збиранка» за неконкурентною переговорною процедурою упродовж серпня та на початку вересня замовила робіт на території Грибовицького сміттєзвалища загальною вартістю 38 млн грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Усі три закупівлі ЛКП «Збиранка»  провела за переговорною процедурою, посилаючись на виникнення загрозливої ситуації, що виникла на ділянках Грибовицького сміттєзвалища після повторних загорань з 26 по 31 липня цього року. Строк виконання замовлених робіт – кінець 2016 року.

Так, 16 серпня «Збиранка» уклала договір з ТОВ «ПМК-121» щодо робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі вартістю 21,5 млн грн. У ціну входить будівництво технологічної карти складування ТПВ, у тому числі облаштування підпірної призми, експлуатаційної дороги, систем дренажних ґрунтових вод та відводу фільтратів, а також тимчасової канави відводу фільтрату з території полігону.

Того ж дня «Збиранка» замовила ТОВ «ПМК-121» роботи з підготовки території в межах технологічної карти, облаштування майданчика напівпричепів та під’їзної автодороги до нього. Вартість замовлення становить 14,1 млн грн.

Для забезпечення безпеки будівництва техкарти складування ТПВ «Збиранка» також замовила роботи зі зведення огорожі навколо полігону за 2,2 млн грн. У переговорах взяли участь два підприємства – ТОВ фірма «Технотел» та ТОВ ВКФ «Пліт». Пропозиція останнього виявилась дешевшою на 18%, тож 6 вересня «Збиранка» уклала договір на виконання робіт з «Плітом».

Власниками львівського ТОВ ВКФ «Пліт» є Андрій та Наталія Пегитяки. Заснована у 1997 році, фірма почала вигравати на держтендерах у 2015 році. Торік отримала чотири замовлення від Міноборони загальною вартістю 18,1 млн грн. А у 2016-му – два замовлення від військової частини А1587, що у селі Малехів Жовківського району, за 3,5 млн грн. Усі закупівлі пройшли за переговорною процедурою.

ТОВ «ПМК-121» зі «статутником» 1000 грн належить Андрієві та Любові Остап’юк. Фірма заснована у 2012 році, знаходиться у місті Монастирська Тернопільської області.

Любов Остап’юк також є одноосібною власницею будівельного ТОВ «БМФ-421», яке заснувала торік, та директором ПАТ «Богородчанська райсільгоспхімія» з реєстрацією в Івано-Франківській області. Натомість Андрій Остап’юк є директором її «дочки», прописаної за однією адресою, – ДП «Машинно-технологічна станція!.

Як повідомляв ZIK, 26 липня у ЛМР розробили проект щодо першочергових заходів стабілізації полігону ТПВ у місті, вартість яких оцінили у 39,7 млн грн.

Нагадаємо, протягом 2004-2013 років на експлуатацію міського полігону у Великих Грибовичах, а також вирішення соціально-побутових проблем населених пунктів, прилеглих до сміттєзвалища було виділено сумарно 30,8 млн грн.