- NGL.media - https://ngl.media -

На Львівщині покарали ще трьох корупціонерів: двох депутатів та викладача

05.09.2016 @ 08:30 в Новини

У липні цього року за порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» покарано  трьох мешканців Львівської області. Про це свідчать дані реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Так, до переліку осіб, які вчинили корупційні правопорушення потрапили чинний депутат Сокальської міськради Львівської області Богдан Шклянка, екс-депутат Туринківської сільради Жовківського району Ірина Кавка, а також на хабарі був спійманий доцент кафедри машинобудування факультету механіки та енергетики Львівського Національного аграрного університету Олег Соколовський.

Колишній «свободівець», а тепер депутат Сокальської міськради від БПП Богдан Шклянка отримав штраф [1] у розмірі 3,4 тис. грн за голосування на користь дружини у питанні про надання їй дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Відповідне рішення депутати прийняли на засіданні 23 лютого цього року.

Дружина Шклянка Галина – колишній депутат Сокальської міськради, представляла ВО «Свобода», однак, у вересні 2015 року була виключена [2] з партії за порушення партійної дисципліни.

27 липня за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів Жовківський райсуд оштрафував [3] депутата минулого скликання Туринківської сільради Жовківського району Ірину Кавку. Депутат не повідомила про реальний конфлікт інтересів та проголосувала «за» надання дозволу власній доньці на виготовлення проекту землеустрою з подальшим відведенням  їй земельного наділу.

За матеріалами справи, Кавка розглянула заяву доньки щодо надання їй цього дозволу, що суперечить вимогам ст. 28, ст. 35 Закону України «Про запобігання корупції».

Доцента кафедри машинобудування факультету механіки та енергетики Львівського Національного аграрного університету Олега Соколовського затримали на місці злочину – при отриманні хабаря у розмірі $400. Цю суму коштів доцент намагався отримати за написання дипломної роботи для студента. Крім того, будучи його науковим керівником, обіцяв студенту успішний захист дипломної роботи. У суді Соколовський повністю визнав вину та покаявся.

Згідно з вироком [4] суду, доцент отримав штраф у розмірі 21 тис. грн. Крім того, суд позбавив його права приймати складання іспитів і заліків та бути науковим керівником при написанні студентами дипломних робіт строком на 2 роки.

Однак, це рішення суду доцент оскаржив в апеляційному порядку, оскільки він не зможе працювати викладачем у будь-якому вищому навчальному закладі, а отже не матиме можливості утримувати себе та сім’ю. В результаті дворічну заборону приймати іспити і бути керівником дипломних робіт замінили [5] на заборону обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими обов’язками на такий же строк.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/09/05/na-lvivschyni-pokaraly-sche-troh-koruptsioneriv-dvoh-deputativ-ta-vykladacha/

URLs in this post:

[1] штраф: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/59382734

[2] виключена: http://tyzhden.ua/News/147474

[3] оштрафував: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/59310180

[4] вироком: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/57742290

[5] замінили: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58974591

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.