Близькі фірми позмагалися за 5 млн грн від Новояворівської міськради

04 Серпня 2016

Новояворівська міська рада 2 серпня підписала договір на капітальний ремонт (термомодернізацію) дитячого навчального закладу №7 “Червона шапочка”, що на вул. Ю. Липи, 10, за 4,92 млн грн з ТОВ “Ві.Ай.Пі.Будівельна компанія”. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Свої пропозиції на торги подало три компанії, однак одну з них відхилили. ТОВ “Інженерно – виробничий центр” подав аналогічні договори, однак в одному з випадків без додатків, ще в одному не надав оригінали листів-відгуків про виконання договорів або їх нотаріально посвідчені копії. Окрім того, гарантійний термін на виконані роботи мав бутине менше 10 років, а у відповідній довідці фірми гарантійний термін на внутрішні роботи, опалення та водопровід і каналізацію вказаний на 5 років.

Єдиним конкурентом ТОВ “Ві.Ай.Пі.Будівельна компанія” було ТОВ “Будгарант Плюс”, яке зареєстрували у лютому минулого року. Його власниками є Роман Гринкевич (60%) та Богдан Школьний (40%). Роман Ігорович Гринкевич з великою ймовірністю є сином відомого у Львові Ігоря Гринкевича, який “прославився” через реставрацію Вірменської церкви. Його компанія “Верховина” стала переможцем тендеру на виконання складних реставраційних робіт, не маючи фахівців і не володіючи технологіями. Також у 2014 році пов’язані з ним компанії оштрафували за змову на тендері.

За даними сайту Youcontrol, власник “Ві.Ай.Пі.Будівельна компанія” Марко Янковенко з лютого 2014 року до червня цього року був директором ТОВ “Дорбудмонтаж-1” (тепер називається “Вест Білдінг Груп”), яке належало Василині Пулик, Олені Сапізі та Світлані Гринкевич. Остання зареєстрована на одну адресу із вище згаданим Ігорем Гринкевичем.

дорбуд

Тепер “Вест Білдінг Груп” (стара назва “Дорбудмонтаж-1”) належить 29-річній юристці Наталії Тимрук, а директором став Максим Станкевич, який весною цього року шукав роботу супервайзера, територіального менеджера.