Партнер родини Дубневичів став власником культової львівської кав’ярні «Вірменка»

29 Липня 2016

Тарас Колодій, бізнес-партнер родини Дубневичів, став власником культової львівської кав’ярні «Вірменка». На своїй сторінці в Facebook він повідомив про те, що розпочинає відновлення кав’ярні і має намір створити фотогалерею, для чого шукає старі фотографії.

Власником ТОВ «Вірменка» Тарас Колодій став лише 26 травня 2016 року. Товариство він придбав у Людмили Делікатної, яка була співвласницею кав’ярні з кінця 1997 року.

«Вірменка» була відкрита у липні-серпні 1979 року і відразу стала культовою серед неформальної молоді. За свідченнями Аліка Олісевича, одного з засновників руху хіпі у Львові, кав’ярня стала таким собі осередком вільнодумства в радянському Львові.  І, фактично, саме тут було започатковано традиції літніх майданчиків у Львові – тут було лише 7-8 столиків, всі відвідувачі просто не вміщались, відтак, брали каву і сиділи на бордюрах довкола.  З цим, до речі, намагалась боротись міліція, але не надто активно.

111

«Вірменка» 1970-1980-ті роки (фото: «Фотографії Старого Львова»)

112

«Вірменка» сучасність  (фото: «Фотографії Старого Львова»)

Новий власник кав’ярні Тарас Колодій в ресторанному бізнесі вже досить давно. Разом із Тетяною Дубневич, дружиною народного депутата Богдана Дубневича, він є співвласником ресторанів «Панська чарка», «Грушевський» та «Del Pesto». А його дружина Богдана Колодій спільно з дітьми народного депутата володіє майбутнім рестораном в парку культури ім. Хмельницького.

Крім того, Тарас Колодій є одноосібним власником ТОВ «На Руській», підприємством що продає наливки під брендом «Наливки зі Львова» та арт-готелем «Модерн», що на проспекті Шевченка.

Колодій також є керівником та співвласником підприємства «Галицький дім», яке буде управляти майбутнім рестораном на площі Ринок, 28. Підприємство було створено через місяць після того, як Богдан Дубневич придбав будинок на аукціоні за 16,8 млн грн.