- NGL.media - https://ngl.media -

Інспектору ДАІ з Борислава присудили 2,5 роки ув’язнення через 2 тис. грн хабара

18.07.2016 @ 08:30 в Новини

Бориславський міський суд визнав старшого інспектора відділення державної автомобільної інспекції з обслуговування Борислава винним у хабарництві і присудив йому 2,5 роки позбавленні волі.

Згідно з вироком [1] суду від 5 липня, старший інспектор у жовтні 2014 року отримав 2 тис. грн хабара за те, що не буде складати адмінпротокол про керування водієм ВАЗ 2106 у стані алкогольного сп’яніння.

Інспектора затримали після отримання хабара. У суді він не визнав своєї вини і розповів зовсім іншу історію. Так, під час зупинки автомобіля ВАЗ 2106 виявили, що у водія відсутній страховий поліс. Чоловік пояснив, що забув поліс вдома і може його привезти. Працівники ДАІ вирішили дозволити йому це. Водій спочатку пішов до свого авто, а потім повернувся, кинув на капот автомобіля ДАІ своє посвідчення водія, повернувся до свого автомобіля та поїхав геть.

За словами старшого інспектора, вони не стали наздоганяти порушника, а поїхали обідати. Вже після обіду до нього подзвонив цей чоловік і сказав, що хоче зустрітися. Під час зустрічі водій так і не показав свій страховий поліс, однак інспектор повернув йому посвідчення водія. Після цього вже й відбулося затримання, а під час обшуку з кишені штанів інспектора вилучили 2 тис. грн.

Що це за гроші і як вони потрапили в кишеню його штанів, інспектор в суді пояснити не зміг. Він припустив, що їх підкинув або водій, або працівники СБУ.

Водій під час суду розповів, що їхав від дівчини, де випив алкоголю, бо в неї був день народження. На в’їзді в Борислав його зупинив патруль. За його словами, старший інспектор повідомив, що складе адмінпротокол за водіння в нетверезому стані, без ввімкнутих фар та без «автоцивілки», а це 7 тис. грн штрафу. Зійшлися на 2 тис. грн, аби не складати протокол, і водій поїхав позичати гроші у знайомого.

Останній порадив звернутися в міліцію, що водій і зробив. Під час передачі грошей інспектор попросив покласти їх йому до кишені.

Версію обвинувачення підтвердили поняті. Зокрема, один зі свідків розповів, що під час просвічування інспектора ультрафіолетовою лампою, одна з рук «засвітилася» (гроші були оброблені спеціальною речовиною).

Інший інспектор розповів, що йому було відомо лише про їзду без увімкненого ближнього світла фар та відсутність «автоцивілки». В подальших розмовах він участі не брав.

«Про що саме вони розмовляли йому невідомо, так як він знаходився від них приблизно на відстані 20 м, також йому невідомо, чи забирав обвинувачений у водія посвідчення та чи складав на нього будь-які протоколи. По завершенні їхньої розмови водій автомобіля ВАЗ 2106 поїхав у невідомому йому напрямку, а вони з обвинуваченим поїхали на обід», – йдеться у вироку.

Суддя, проаналізувавши докази, вирішив, що вину старшого інспектора доведено повністю. Окрім ув’язнення, він заборонив працівнику ДАІ займати будь-які посади в системі органів внутрішніх справ строком на три роки. Також інспектор має заплатити понад 4,6 тис. грн за проведені експертизи.

Нагадаємо, на вирок суду ще може бути подана апеляційна скарга протягом 30 днів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/07/18/inspektoru-dai-z-boryslava-prysudyly-25-roky-uvyaznennya-cherez-2-tys-hrn-habara/

URLs in this post:

[1] вироком: http://reyestr.court.gov.ua/Review/58827835

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.