Військовий санаторій в Трускавці відремонтує фірма, яка забудовує парк «Феофанія» для радника Януковича

11 Липня 2016

Центр медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» Міністерства оборони України 6 липня уклав угоду на капітальний ремонт спального корпусу санаторію з ТОВ «ЖОК.» за 5,36 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

До кінця поточного року планують провести повноцінний ремонт у 48 номерах різного класу, а також у приміщеннях загального користування. Згідно з документацією конкурсних торгів, також відремонтують балкони, змінять електрообладнання, систему опалення та водогін тощо.

Участь в конкурсі взяли п’ять фірм, пропозиція «ЖОК.» була найдешевшою.

ТОВ «ЖОК.» зареєстрована у Києві у березні 2014 року. Одноосібним власником є киянин Сергій Хамбір. Для підприємства це перший державний підряд. Але у фірми є своєрідний клон, який працює на ринку з 1997 року  –  фірма «ЖОК», але без крапки після букви «к», де власником на даний час є Богдан Вощик. Але ще у 2008 році Сергій Хамбір також володів частиною цієї фірми.

Хамбір та Вощик, крім того, є бізнес-партнерами ще в цілій низці підприємств. Можливо створення майже однойменної фірми було необхідно через низку судових проваджень порушених проти фірми  без крапки в назві.

За інформацією журналістів телепроекту «Наші гроші», фірма «ЖОК» або «ЖОК.» найбільш відома тим, що вже тривалий час веде будівництво у столичному парку «Феофанія» на землях, що належать родині Людмили та Миколи Супринів. За словами працівників, саме Микола Супрун керує будівництвом приватних будинків на незаконно відчужених у парку землях.

Микола Супрун – радника екс-президента Януковича та колишнього представника податкової адміністрації по зв’язках із Верховною радою. Його дружина Людмила Супрун — колишній нардеп, очільниця Народно-Демократичної партії,  племінниця впливового за часів Януковича комуніста Олександра Ткаченка.