- NGL.media - https://ngl.media -

Фірма Дубневичів заплатить ₴92 тис. штрафу та пені за несвоєчасне повідомлення про зміну тарифів

06.07.2016 @ 08:02 в Новини

Суддя господарського суду Львівської області стягнув з ТОВ «Енергія-Новий Розділ» 42 тис. грн пені за несплату 50 тис. грн штрафу, накладеного у червні 2015 року рішенням Адміністративної колегії ЛОТВ АМК України за зловживання фірмою монопольним становищем на ринку. Про це свідчить рішення [1] суду від 23 червня 2016 року.

Так, у червні минулого року Адміністративна колегія львівського відділення АМКУ визнала винним ТОВ «Енергія-Новий Розділ» у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції. Колегія встановила, що на балансі і обслуговуванні фірми знаходяться діючі на території Нового Роздолу водопровідно-каналізаційні мережі та мережі центрального опалення, відтак в межах території міста на ринку житлово-комунальних послуг підприємство є монополістом.

З рішення Колегії випливає, що фірма, використовуючи домінуюче становище на ринку, нарахувала споживачам плату за ЖКП на основі змінених тарифів, не повідомивши їх про це у визначений законом термін – за 15 днів до введенні тарифів у дію.

Йдеться про тарифи на теплову енергію для бюджетних установ, релігійних організацій та інших споживачів (крім населення), встановлених постановами НКРЕКП від листопада-грудня 2014 року.

Не погоджуючись з висновками регулюючого органу, фірма звернулась до суду.

Як було з’ясовано у ході розгляду справи [2], компанія «Енергія-Новий Розділ» повідомила споживачів про зміну тарифів на теплову енергію та гарячу воду 11 грудня 2014 року, тоді як ввела їх у дію – 1 грудня 2014 року. Нараховувати плату за централізоване водопостачання та водовідведення за зміненими тарифами підприємство почало 1 січня 2015 року – через 4 робочі дні після публікації у часописі «Львівська газета».

Виходячи з того, що фірма несвоєчасно повідомила споживачів про введення в дію тарифів, суд відмовив у задоволенні позовних вимог. До аналогічних висновків дійшли суди наступних [3] інстанцій [3]. Фірма мала сплатити штраф у розмірі 50 тис. грн в період від липня до вересня 2015 року, однак проігнорувала постанови судів.

У травні цього року Господарський суд Львівської області порушив провадження у справі за позовом Львівського відділення АМКУ до ТОВ «Енергія-Новий розділ» про стягнення пені у розмірі 42 тис. грн і, не побачивши підстав для звільнення фірми від відповідальності, задоволив позов.

Таким чином, ТОВ «Енергія-Новий Розділ», окрім 50 тис. грн штрафу, повинне сплатити ще 42 тис. грн пені за прострочення його сплати.

Нагадаємо, власниками ТОВ «Енергія-Новий Розділ» є міське державне КП «Розділтеплокомуненерго» (10%) та ТОВ «АПП “Львівське”» (90%). Власниками останнього виступають брати-нардепи Ярослав та Богдан Дубневичі.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/07/06/firma-dubnevychiv-zaplatyt-92-tys-shtrafu-ta-peni-za-nesvojechasne-povidomlennya-pro-zminu-taryfiv/

URLs in this post:

[1] рішення: http://reyestr.court.gov.ua/Review/58511067

[2] справи: http://reyestr.court.gov.ua/Review/53273696

[3] наступних: http://reyestr.court.gov.ua/Review/56093488

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.