- NGL.media - https://ngl.media -

В селі Горішній встановлять по одній дорогій відеокамері на кожного третього мешканця

04.07.2016 @ 08:14 в Новини

Пасіки-Зубрицька сільська рада (Пустомитівський район) 24 червня 2016 року підписала угоду на будівництво вуличного освітлення та відеоспостереження із застосуванням енергозберігаючих технологій в селі Горішній з ТОВ «Арт-Енерго» на загальну суму 2,76 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Згідно з документацією конкурсних торгів, у селі Горішній планують встановити 33 камери відеоспостереження зі всім відповідним технічним устаткуванням. Камери будуть працювати за допомогою енергозберігаючих технологій, тобто на сонячних батареях. Кошти для реалізації проекту сільській раді надав Державний фонд регіонального розвитку як грант для облаштування комфортного середовища в рамках урядової програми [1] регіонального розвитку. Роботи планують завершити вже до кінця липня, максимум – до початку серпня.

Офіційна кількість мешканців села Горішній [2] становить 110 осіб. Проте, як стверджує Володимир Керницький, голова сільської ради Пасік-Зубрицьких, до підпорядкування якої входить село, це дані офіційного перепису щонайменше десятирічної давнини. Крім того, село дуже активно розвивається, а саме тому встановлення відеокамер буде на часі і привабить в село нових забудовників.

Володимир Керницький в коментарі «НГ. Львів» пояснив, що найближчим часом кілька будівельних компаній планують розпочати тут зведення багатоповерхових будинків, відтак кількість мешканців села вже за рік-два суттєво зросте, а камери гарантують спочатку безпеку будівництва, а потім мешканців.

«В селі Пасіки-Зубрицьки стоїть відеонагляд вже кілька років. У нас камери на всіх в’їздах в село, кожна машина, що заїжджає в село є під контролем. У нас фактично немає злочинності», – пояснив сільський голова.

Село Горішній, напевно, буде єдиним населеним пунктом України, де на кожних 3-4 мешканців приходитиметься по одній відеокамері. Ймовірно, саме через унікальність проекту обладнання для нього компанія «Арт-Енерго» планує закупати також за унікальними цінами, які є суттєво вищими за ринкові.

До прикладу, згідно з документацією проекту, для встановлення відеоспостереження планують закупити 33 ІР-відеокамери DCS-7110 за ціною 13,39 тис. грн за штуку, що в сумі складає 442,14 тис. грн. При цьому, у відкритому продажі такі ж камери продають  за цінами від 8 до 10 тис. грн. Тобто переплата лише по цій позиції становить від 112 до 178 тис. грн.

горіш [3]

Вартість устаткування згідно з проектом 

горіш1 [4]

Вартість камер в інтернет-магазинах

А відеореєстратор Dahua -NVR7864-16p виконавці проекту куплять за 70,59 тис. грн. Натомість ціни, які є на ринку, – це 18 -20 тис. грн. Тобто ще 50 тис. грн переплати.

горіш1 [4]

Вартість реєстратора в інтернет-магазинах

Отже лише на двох позиціях сільська рада переплатить компанії, яка належить львів’янину Руслану Волошину, від 162 до 228 тис. грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/07/04/v-seli-horishnij-vstavlyat-po-odnij-dorohij-videokameri-na-kozhnoho-tretoho-meshkantsya/

URLs in this post:

[1] програми: http://dfrr.minregion.gov.ua/uryad-zatverdiv-perelik-investitsiynih-program-i-proektiv-regionalnogo-rozvitku-scho-dozvolyat-pokraschiti-sotsialno-ekonomichnu-situatsiyu-na-mistsyah-

[2] Горішній: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D1%80%D1%96%D1%88%D0%BD%D1%96%D0%B9

[3] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2016/07/горіш-1.jpg

[4] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2016/07/горіш1.jpg

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.