Залізниця викинула дешевшу пропозицію за відсутність у директора повноважень підписувати документи російською

10 Червня 2016

Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця» за результатами відкритих торгів уклала угоду на постачання запасних  частин до залізничних локомотивів та вагонів з ТОВ «НВП «Інтертерм» на 950 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Окрім переможця, до участі у торгах зголосились ще два підприємства: запорізьке ТОВ «Металскарб» та львівське ПП «ДАКО Плюс».

Запорізьке товариство, пропозиція якого була дешевшою на майже 100 тис. грн до конкурсу не допустили через невідповідність конкурсної документації. Згідно з протоколом відхилення пропозиції,  підприємство не подало низку необхідних документів, зокрема, «наказ про призначення директора, що підтверджує повноваження посадової особи учасника на підписання документів російською мовою».

Відтак на торгах змагались лише ТОВ «Інтертерм» та ПП «ДАКО Плюс», які дуже часто виступають конкурентами на тендерах від «Львівської залізниці».

Власниками «Інтертерму» є Ігор Каїнський і Михайло Манько. Свого часу це підприємство активно «змагалось» на тендерах з «Корпорацією КРТ» народних депутатів Ярослава і Богдана Дубневича. Сам Каїнський раніше був керівником одного з підприємств депутатів.

 «ДАКО Плюс» також неодноразово світилось в залізничних тендерах, де перемагають фірми Дубневичів. Фірма, за п’ять років свого існування, вже чотири рази змінила директора та власника. Нині засновником є Степан Балай, а перед ним Назарій Панчишин, який також був власником близького братам Дубневичам ТОВ «Львівбудмакс», яке Дубневичі використовували  у схемі з продажем томографа діагностичному центру, де головним лікарем був їх родич Михайло Гичка.