Суд змусив міськраду продовжити договір оренди землі фірмі, яка звела на цій ділянці самобуд

07 Червня 2016
шпитальна

Вул. Шпитальна, 2 у Львові

Господарський суд Львівської області визнав укладеною між ТОВ «Бінп Лтд» та Львівською міськрадою додаткову угоду про продовження договору оренди землі у центрі Львова. Про це стало відомо з рішення суду від 23 травня.

Як повідомляли «НГ. Львів», у 2006 році «Бінп Лтд» отримало в оренду земельну ділянку загальною площею 0,0183 га на Шпитальній, 2. Через два роки товариство отримало дозвіл на проектування та розміщення на орендованій ділянці тимчасового збірно-розбірного павільйону (закладу громадського харчування) загальною площею 93,50 кв. м. Проте, в процесі проведення будівельних робіт, самовільно збільшило площу павільйону до 296,5 кв.м.

У 2010 році фірма звернулася до відділу приватизації Галицької районної адміністрації ЛМР із заявою про оформлення права власності на збудований заклад громадського харчування. Однак отримала відмову, тому що право власності на тимчасові збірно-розбірні павільйони не оформляється. Відтак «Бінп Лтд» звернулося до суду. У квітні 2014 року Вищий госпсуд вирішив спір не на користь цієї компанії.

30 вересня 2015 року у «Бінп Лтд» закінчилася дія договору оренди землі. Ще до закінчення терміну, у травні, фірма надіслала міськраді лист-повідомлення про намір продовжити дію договору оренди землі. Також у червні постійна комісія землекористування повідомила, що депутати вирішили підготувати відповідний проект ухвали, яка вподальшому так і не була прийнята. Фірма продовжувала користуватися землею і платити вже після закінчення дії договору оренди.  У березні цього року «Бінп Лтд» знову звернулося до міськради з проханням підписати додаткову угоду про поновлення строку дії, однак так і не отримало відповіді й звернулося до суду. З проханням

Представник міськради на засідання не прийшов, а лише подав відзив та клопотання з проханням відкласти розгляд справи через лікарняний. Однак суд вирішив розглядати справу без ЛМР та прийняв рішення на користь фірми-орендаря, яка тепер має право користуватися ділянкою до 30 вересня 2020 року. Власниками ТОВ «Бінп Лтд» є Надія Тарасевич та Богдан Дзядик.