- NGL.media - https://ngl.media -

Продавець спирту не довів в суді неправомірність штрафу АМКУ за розіграш тендеру патологоанатомів

04.05.2016 @ 09:00 в Новини

Господарський суд Львівської області 19 квітня відмовив [1] у задоволенні позову ТОВ «Медасепт» до Львівського обласного територіального відділення АМКУ про визнання протиправним та скасування рішення відділення про спотворення результатів тендеру цією фірмою та її єдиним конкурентом.

Нагадаємо, у грудні минулого року ТОВ «Медасепт» і ТОВ «НВК «Салават» оштрафували [2] на 60 тис. грн та 30 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії на торгах Львівського обласного патологоанатомічного бюро.

Патологоанатомічне бюро придбало 52 640 флаконів (по 100 мл) медичного етилового спирту у «Медасепту» на майже 782,8 тис. грн. Як тоді повідомляли «НГ. Львів [3]», власником «Медасепту» була кіпрська фірма «Фармарама Лімітед», яка належала ще одній кіпрській компанії «Delta Quest (Nominees) Limited», яка у свою чергу була записана на віргінський оффшор «Deltaquest Global Assets INC.».

Згадана «Фармарама Лімітед» також була засновником ТОВ «А-Септ». На Кіпр «А-Септ» переоформили у січні 2012 року, а до того часу її співвласником був Сергій Катрич. Він же був одноосібним власником єдиного допущеного до участі конкурента «Медасепту» на тендері патологоанатомічного бюро – ТОВ «НВК «Салават».

У судовому рішенні повідомляється, що компанії подали на торги довідки, одинакові за назвою, змістом та оформленням. На думку АМКУ, «Салават» та «Медасепт», подаючи власні пропозиції на закупівлю, не проводили фактичного розрахунку вартості одиниці продукції, натомість, вказували ціни для забезпечення перемоги одному із учасників.

Таке співпадіння представник «Медасепту» пояснив тим, що обидві компанії цивільно-правові договори з однією людиною на певний перелік юридичних послуг, що були необхідні для оформлення документів  на участь у торгах.

Водночас, як зазначив АМКУ, справжність змагання  при проведенні конкурсу забезпечується таємністю інформації, що міститься у конкурсних пропозиціях та учасники закупівлі конкурують під час підготовки своїх конкурсних пропозицій між собою та повинні формувати пропозицію самостійно.

Згідно з ЄДР, ТОВ «Медасепт» з 11 листопада 2015 року перебуває в стані припинення діяльності. Бенефіціаром фірми тепер вказана Наталія Касяненко.

«Салават» також перебуває в стані припинення діяльності з 19 квітня 2016 року. Власниками нині є Андрій Дергачев та Анна Кувшинова.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/05/04/prodavets-spyrtu-ne-doviv-v-sudi-nepravomirnist-shtrafu-amku-za-rozihrash-tenderu-patolohoanatomiv/

URLs in this post:

[1] відмовив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/57309192

[2] оштрафували: http://ngl.media/2015/12/17/na-spyrtovomu-tenderi-lvivskyh-patolohoanatomiv-rozvely-povyazani-kompaniji-jih-oshtrafuvaly-na-90-tysyach/

[3] НГ. Львів: http://ngl.media/2014/09/19/patolohoanatomichne-byuro-vybyralo-postachalnyka-5000-litriv-spyrtu-sered-blyzkyh-firm/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.