- NGL.media - https://ngl.media -

Люди Дубневичів на залізниці «злили» патронам понад 170 млн грн, викинувши дешевшу фірму

13.04.2016 @ 11:52 в Новини

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» 11 квітня за результатами тендеру замовила ТОВ «Експозиція» рейкові скріплення за 170,84 млн грн, повідомляють [1] «Наші гроші».

Залізничники замовили близько мільйона комплектів проміжних пружних скріплень типу КПП та 570 тис штук прокладок і вкладишів.Всупереч вимогам Мінекономрозвитку, ціни на окремі товари не оприлюднили. Єдиним допущеним конкурентом традиційно було ПП «Єврооснова-СМ».

Заявка ТОВ «АТ Механіка» була на третину дешевшою. Однак її відхилили через відсутність частини документів та виправлення й розбіжності між копіями технічних умов та примірниками, наявними в Департаменті колії та споруд. Крім того, надані ТУ містили нові матеріали та рішення, а модернізація вимагає випробувань.

Засновником «Експозиції» є Андрій Бохенок, а директором – Михайло Врублевський.

Фірма зареєстрована у м. Городок Львівській обл. по вул. Комарнівська, 66. Там же прописане ТОВ «Квадрохім», співвласницями якого є Наталія Дубневич, дружина Ярослава Дубневича, і Тетяна Дубневич, дружина Богдана Дубневича.

Брати Дубневичі є народними депутатами від «Блоку Петра Порошенка». Наприкінці 2015 року ЗМІ повідомляли, що обговорюється призначення Ярослава Дубневича на посаду міністра інфраструктури замість Андрія Пивоварського.

Львівська «Єврооснова-СМ», створена у 2015 році, належить Сергію Бабаєву та Мирославу Шотику. Тендерів не вигравала, але часто конкурує з «Експозицією».

Нагадаємо, на керівних посадах в «Укрзалізниці» працює [2] низка пов’язаних з Дубневичами людей.

Заступник директора «Центру забезпечення виробництва» Едуард Пушкаренко є помічником Ярослава Дубневича.

Головний інженер Департаменту колії та споруд «Укрзалізниці» Василь Яковлєв є помічником нардепа Ярослава Дубневича.

Заступник начальника департаменту з матеріальних ресурсів «Укрзалізниці» Таїса Олійник є співзасновницею ТОВ «Регіональна консалтингова компанія». У цій фірмі її партнеркою є Наталія Пушкаренко, колишня юристка «Укрзалізничпостачу», яка представляє у судах інтереси дубневичівської «Експозиції» і числиться у штаті очолюваного Ярославом Дубневичем транспортного комітету Верховної Ради.

«АТ Механіка» належить Олексію Івановському та Валентину Українцю. Івановський має декілька патентів на залізничні деталі. У 20014 році Ярослав Дубневич звинувачував фірму в тому, що вона зайняла «провідне місце на ринку специфічних деталей для залізниці», діючи «під омофором Саші Стоматолога».

«Експозиція» зявилась у державних тендерах у 2014 році після виведення з ринку «Корпорації КРТ» Дубневичів. За ці два роки «Експозиція» отримала підряди залізниці вже на 652,42 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/04/13/lyudy-dubnevychiv-na-zaliznytsi-zlyly-patronam-ponad-170-mln-hrn-vykynuvshy-deshevshu-firmu/

URLs in this post:

[1] повідомляють: http://nashigroshi.org/2016/04/13/nasychena-lyudmy-dubnevycha-zaliznytsya-zlyla-171-miljon-dubnevycham-vykynuvshy-deshevshu-firmu/

[2] працює: http://ngl.media/2016/04/12/deputatski-pomichnyky-yaroslava-dubnevycha-pratsyuyut-na-ukrzaliznytsi/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.