Дружина заступника голови львівського СБУ їздить на чужому BMW X5

12 Квітня 2016

Заступник начальника УСБУ у Львівській області Іван Рудницький за 2015 рік задекларував 227,4 тис. грн доходу. Його дружина Юлія нічого не заробила, окрім 15,3 тис. грн матеріальної допомоги, однак користується автомобілем BMW X5 2014 року випуску.

Про це стало відомо з декларації Рудницького за 2015 рік, яку “НГ. Львів” отримали за запитом згідно із ЗУ “Про доступ до публічної інформації”.

доходи декл

Згідно з декларацією за 2015 рік, Юлія Рудницька їздить на BMW X5 на підставі “іншого права користування”. Спочатку у прес-службі львівського СБУ пояснили, що автомобілем вона користується за дорученням, однак згодом уточнили, що автомобіль дали батьки дружини.

Безымянный

Згідно з реєстром автомобілів МВС, батьки Юлії Рудницької – Надія та Петро Наумчуки не володіють автомобілем BMW X5. Як відомо, даний реєстр МВС показує всі автомобілі, з якими здійснювали реєстраційні дії, починаючи з 2012 року.

При пошуку в реєстрі виявилося, що Петро Наумчук має три транспортні засоби: Smart MC01 2002 року випуску, Volkswagen Transporter 2006 року випуску та “Зубренок” 1995 року випуску. Їх він поставив на облік на себе у 2012-2013 рр.

авто наумчук батько

Як пояснила речник УСБУ у Львівській області Мирослава Клячківська, батьки Рудницької виплачують гроші за автомобіль частинами, а тому право власності на нього ще не оформлено.

Актуальні ціни на двохлітрові автомобілі BMW X-5 знайти не вдалося, трилітрові продають за ціною від 1,6 млн грн.

У декларації за 2014 рік вказано, що раніше Юлія Рудницька користувалася автомобілем Volkswagen Touareg 2012 року випуску. Ним вона також користувалася за дорученням, пояснили в прес-службі.

Сам Іван Рудницький автомобіля не має, як і житла. Володіє лише ділянкою площею 0,08 га у Городоцькому районі з призначенням “для індивідуального садівництва”.

ділянка Рудницький

ділянка

Розташування ділянки Івана Рудницького (клікніть на зображення для збільшення)

Натомість дружині Юлії Рудницькій у липні 2014 року мати подарувала квартиру у Львові на вулиці О. Олеся, 25д площею 91,6 кв. м.

квартира олеся

Також з 2003 року вона є власницею будинку площею 185,6 кв. м у селі Страдч Яворівського району (28 км від Львова).

Раніше Юлія Рудницька та її батьки володіли частками у ТОВ “Аюнір-ЛТД”, основним видом діяльності якого є виробництво меблів. Також Рудницька була одноосібною власницею ПП “Сая” з аналогічним видом діяльності, яке припинило роботу у 2007 році. Ні Юлія Рудницька, ні її батьки приватними підприємцями не зареєстровані.