- NGL.media - https://ngl.media -

Міська рада остаточно відсудила приміщення кінотеатру ім. Лесі Українки у партнера екс-секретаря ради Павлюка

30.03.2016 @ 08:30 в Новини

Вищий господарський суд України відхилив касаційну скаргу ТОВ «КВЦД «Кассандра» і тим самим розірвав договір оренди приміщення кінотеатру ім. Лесі Українки, що на площі Міцкевича 6,7,  та зобов’язав орендаря повернути приміщення місту. Про це свідчить постанова [1] суду від 21 березня 2016 року.

Судді Вищого суду не визнали порушень проведення перевірок, на як посилались юристи «Кассандри» та відхилили скаргу товариства. Зокрема, підприємці в суді стверджували, що представники управління міської ради неправильно визначали цільове призначення об’єкту оренди та не надали достатніх доказів про правонаступництво Управління комунальної власності Департаменту економполітики ЛМР та первісного орендодавця – Управління ресурсів ЛМР.

Як повідомляли [2] «Н.Г.Львів», орендарем комплексу на площі Міцкевича з 2001 року було ТОВ «Кіновідеомистецький центр дозвілля «Кассандра». Комплекс включав у себе приміщення кінотеатру ім. Лесі Українки, а також обладнання (проектор, розподілювач, випрямлювач, підсилювач звуку). Згідно з договором, орендар був зобов’язаний використовувати об’єкт призначенням – демонстрація кінофільмів та концертно-видовищної діяльності. Передавати в суб оренду можна було лише за погодженням з міським управлінням комунальної власності та лише частину приміщення. Натомість, фірма, отримавши відмови мерії щодо суборенди, все одно такі договори уклала.

У жовтні 2014 року перевірка приміщення показала, що його використовує фізособа-підприємець з Івано-Франківська для магазину ювелірних виробів. У липні 2015 року у кінотеатрі вже торгували взуттям.

Більше того, в ході перевірки комісія замітила, що приміщення комплексу не відповідають технічній документації. Три з них були об’єднані в одне, у іншому, навпаки, з’явились дві стінні перегородки, які сформували окремі кімнати. Також збільшилась довжина стіни, з 2,7 м до 6,25 м, у якій розташовувався дверний перехід  з приміщення назовні і у внутрішній дворик будівлі. У цій же кімнаті перемістили антресоль.

Відтак, управління комунальної власності Департаменту економічної політики ЛМР у судовому порядку вирішило розірвати договір оренди та зобов’язати фірму повернути винайнятий комплекс.

Як місцевий, так і апеляційний суди позовні вимоги задоволили. А Вищий господарський суд залишив без змін постанову та рішення судів попередніх інстанцій.

Сьогодні одноосібним власником ТОВ «КВЦД «Кассандра» є Василь Потапенко. Він також також контролює ТОВ «Живоцвіт», яке ділить з Ярославом Портухаєм. Останній є сином Богдана Портухая, який провадив [3] бізнес з колишнім керівником «Кассандри», екс-секретарем ЛМР Василем Павлюком. Нагадаємо, їх обох пов’язує екс-депутатство у ЛМР під покривалом ВО «Свобода».

У лютому 2015 року приміщення на пл. Міцкевича, 6/7 у Львові включили до проекту ухвали «Про затвердження переліку об’єктів комунальної власності м. Львова, що підлягають приватизації способом викупу».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/03/30/miska-rada-ostatochno-vidsudyla-prymischennya-kinoteatru-im-lesi-ukrajinky-u-partnera-esk-sekreterya-rady-pavlyuka/

URLs in this post:

[1] постанова: https://reyestr.court.gov.ua/Review/56611869

[2] повідомляли: http://nashigroshi.org/2016/02/05/lvivska-meriya-vidbyraje-v-orendarya-kinoteatr-de-zrobyly-mahazyn-vzuttya/

[3] провадив: https://ngl.mediangl.media/2013/04/12/komu-prodaly-ploschu-rynok/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.