Дружина Дмитра Загарії не задекларувала 4,5 га сільгоспугідь на Чернігівщині

02 Березня 2016

Дружина начальника поліції Львівської області Дмитра Загарії володіє двома земельними ділянками загальною площею 4,52 га. Про це стало відомо з Реєстру нерухомого майна, повідомляють «Наші гроші».

Йдеться про дві земельні ділянки у Прилуцькому районі на Чернігівщині (смт. Мала Дівиця), де і народилась Ольга Загарія. Цю землю вона отримала у власність як спадщину у жовтні 2014 року.

Обидві ділянки перебувають в оренді ТОВ «АгроКІМ» з жовтня 2014 р. до кінця 2025 р. Перша площею 4,04 га з цільовим призначенням «ведення сільськогосподарського виробництва». Орендна плата згідно з договором має складати близько 9 тис грн або 8% від нормативної грошової оцінки. Друга ділянка на 0,48 га з цільовим «для ведення особистого селянського господарства». Орендна плата має складати близько 1 тис грн.

Вказані земельні ділянки не зазначені у декларації Дмитра Загарії за 2014 р., так само там відсутні дані про отримання дружиною начальника поліції доходу від здачі землі в оренду – згідно з декларацією Ольга Загарія не мала жодного доходу.

Згідно з декларацією за 2014 рік, загальна сума доходу Дмитра Загарії складає близько 127 тис грн., з яких близько 34 тис грн страхові виплати.

Щодо нерухомості, Дмитро Загарія задекларував ¼ частки (17 кв м) квартири, а з автомобілів – Skoda Octavia А-5 2007 року. На дружину Загарія Ольгу у декларації не було записане майно або автомобілі.

Дмитро Загарія очолив поліцію Львівщини у квітні 2014 року. На той момент від був полковником у відставці. Загарія займав посаду першого заступника ГУ МВС у Львівській області на початку 2000-х.

Щодо згаданої фірми-орендаря «АгроКІМ», її власниками є ПСГП «Слобожанщина Агро» і кіпрське «Юнігрейн Холдінг Лімітед», а кінцевим бенефіціаром значиться Олександр Петров з рейтингу найбагатших українців-2014 від «Forbes». Згідно з даними Судового реєстру, «АгроКім» фігурує у досудовому розслідуванні по ПАТ «Млибор». У 2014 р. «Млибор» уклав низку контрактів на закупівлю сої, у тому числі на 31,10 млн грн. з «Агрокім». Кошти за договорами купівлі-продажу «Млибор» сплатив, але фірми-продавці в той же день перерахували їх як фінансову допомогу на рахунок ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія» (ЧІМК). При цьому основним власником і «Млибор», і ЧІМК є той же кіпрський «Юнігрейн». Тим часом, за словами слідчих «Млибор» завищило суму податкового кредиту та сформувало від’ємне значення ПДВ, заявивши про відшкодування з бюджету близько 1,30 млн грн.