Військові витратять на капремонт казарми та готелю бази «Тисовець» майже 30 млн грн

29 Лютого 2016

Західне територіальне квартирно-експлуатаційне управління МО України за результатами відкритих торгів замовило роботи з капітального ремонту казарми та готелю НСБ ЗВС «Тисовець» у Корпорації БП «Карпатбуд» загальною вартістю 29,39 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Роботи по обидвох об’єктах, казармі та готелю, планують завершити до кінця 2016 року, або до повного виконання сторонами договірних зобов’язань. Підрядник повинен виконати внутрішні роботи, зробити гідроізоляцію фундаменту, утеплити фасад та вимощення, відремонтувати дах та покрівлю тощо.

На тендер з капітального ремонту казарми (будівля №35/19, в/м №35) прийшло 5 підприємств. Пропозиції трьох, у тому числі одну найдешевшу, комітет відхилив через невідповідність вимогам документації конкурсних торгів. Врешті змагалися лише ТОВ «Західенергомонтаж», яке оцінило роботи у 12,1 млн грн, та переможець торгів Корпорація БП «Карпатбуд» – 11,3 млн грн.

У торгах за проведення капітального ремонту готелю (будівля №35/1, в/м №35) планували позмагатись 6 фірм, однак комітет дав таку можливість лише двом – уже згадуваним ТОВ «Західенергомонтаж» та БП «Карпатбуд». Перемогу здобула остання з ціновою пропозицією 18,06 млн грн.

Власниками єдиного конкурента «Карпатбуду», ТОВ «Західенергомонтаж», є Олександр Орлов, Ігор Звоздецький та Юрій Телішевський. Як раніше писали «НГ.Львів», фірма почала вигравати тендери з кінця 2011 року, відколи Ігор Цейтлін вийшов з числа засновників підприємства і очолив Головне управління житлово-комунального господарства ЛОДА. Тоді товариство розігрувало тендери з КВП «Енергомонтаж», і на тендерах від ЛОДА фактично перейняло від останнього статус фаворита.

Бенефіціаром Корпорації БП «Карпатбуд» є Юрій Карвацький. Раніше «Карпатбуд» ділили три фірми, тепер – чотири.

Найбільша частка «Карпатбуду» у розмірі 71,5%  належить ПП «Зодчий-2010», де власником та директором є Юрій Карвацький. Ще 14,08% належить ТОВ «Карпатбудстиль» (власники: Юрій Карвацький – 60%, його дружина Тетяна Селезньова — 20% та донька Тетяна Козловська – 20%). Найменша частка ,0,31%, належить ПАТ «Прикарпатбуд». Згідно зі SMIDA, Юрій Карвацький має 9,7% акцій даного ПАТ. Новим співвласником Корпорації стало ПАТ «Компанія з управління активами «Карпати-Інвест», що володіє часткою 14,1% (акціонери: Євген Столмов – 46,74%, Людмила Петрук – 36,68%, Сергій Петрук – 16,57%).