Військові зекономили 8,4 млн грн, двічі провівши торги на реконструкцію будівлі під готель

22 Лютого 2016

Західне територіальне квартирно-експлуатаційне управління Міноборони України замовило роботи з реконструкції будівлі №199/84 під готель у ТОВ «Ферозіт» за 18,255 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Йдеться про будівлю навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міноборони України.

Перелік робіт включає загальнобудівельні роботи, проведення електропостачання, освітлення, опалення, вентиляції, прокладення водопроводу та каналізації. Технічним завданням також передбачена телефонізація приміщень, підключення комп’ютерної мережі, мережі сигналізації, у тому числі пожежної. Крім того, буде встановлено блискавкозахист.

Перший тендер на аналогічні роботи був проведений у вересні 2015 року. Тоді на участь у конкурсі претендували ТОВ «Ферозіт», ПП «Промтехімпекс», ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» та ПП «Богдан-БУД».

Найдорожча пропозиція поступила від ТОВ «Ферозіт» – 26,65 млн грн. ПП «Богдан-Буд» оцінив роботи найдешевше – 18,41 млн грн. Однак комітет конкурсних торгів відхилив усі конкурсні пропозиції, а закупівлю відмінив.

На повторне проведення торгів фірми прийшли у тому ж складі, але вартість робіт зменшились. Тепер цінові пропозиції становили: 19,8 млн грн від ПП «Промтехімпекс», 18,26 млн грн – від ТОВ «Ферозіт», 17,49 млн грн – від ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» та 16,89 млн грн – від ПП «Богдан-Буд». Дві останні комітет відхилив, тож перемога дісталась ТОВ «Ферозіт».

Власниками ТОВ «Ферозіт», що прописане на вул. Шевченка, 171 у м. Теребовля Тернопільської області, є львів’яни Володимир Домащук та Михайло Потій.

За адресою реєстрації фірми знаходяться ТОВ НВП «Геліос» та ТОВ «Феро-пласт». Їхніми власниками є уже згадувані Домащук і Потій, а також ТОВ «Франкентал Баєрн» (Віргінські острови). Останнє записане на Стеллу Джоржет Моніку з Сейшельських островів. Тут же знаходиться ТОВ «Біо-альтернатива», частку в якому, окрім Домащука і Потія, має Андрій Концур.

Домащук і Потій також контролюють пустомитівські ТОВ «Ферозіт-альфа» та «Фенікс ЛТД», виступають співвласниками ТОВ «Ферозіт-Глібовичі». Частки в останньому мають зокрема Володимир Бабій і Тарас Лепський.

Як повідомляли «Наші гроші», у листопаді 2015-го Міноборони України за результатами відкритих торгів замовило у ТОВ «Ферозіт» роботи з будівництва житлового будинку на 40 квартир на вул. Грабовецькій у Стрию за 11,64 млн грн.