- NGL.media - https://ngl.media -

«Львівська залізниця» вперше купила вугілля у поляків

19.02.2016 @ 12:25 в Новини

Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця» 11 лютого замовила в АТ «Любельське вугілля «Богданка» (Польща) кам’яне вугілля на суму 256 тис. доларів. Вугілля придбали по 83,5 доларів за тонну, що становить 2 413 грн, в цю суму входить доставка на склад залізничників.

Єдиним конкурентом на торгах виступило ТОВ «Торговий Дім «Тепло», яке пропонувало вугілля за ціною 2 820 грн за тону. До торгів не допустили  ТОВ «Західукрпостач» через претензії до документів та  «Нова перспектива» через те, що їх заявка не відповідала вимогам.

Натомість, заявку ТОВ «ТПК «Укрпроменерго» відхилили через кримінальне провадження, яке розпочали після того, як «Укрпроменерго» отримало вугілля від ТОВ «Верхаус». Як повідомляють [1] «Наші гроші», слідство має інформацію про те, що фірма «Верхаус» розташована на окупованій території та перераховує частину прибутку на рахунки так званого «ЛНР». При цьому «Укрпроменерго» 1 лютого стягнуло через суд з ДП «Придніпровська залізниця» 18 тис грн за недостачу транспортованого вугільного концентрату.

Усі відхилені пропозиції були дорожчими за переможця.

Польська компанія «Lubelski węgiel «Bogdanka» володіє великою шахтою «Богданка» біля Любліну. Головою правління є Збігнев Стопа. Досі вона не вигравала державних тендерів в Україні.

Львівська фірма «ТД «Тепло» належить Михайлу Городинському. З квітня 2015 року фірма отримала держпідрядів на 30,68 млн грн.

Дніпропетровським «Укрпроменерго» володіє Валерій Дорошенко. Особа з такими ПІБ керує ТОВ «Южний Дом» Артема Атаманчука та Ігоря Макаренка. З лютого 2014 року «Укрпроменерго» виграло тендерів на 18,69 млн грн.

Власником «Нової перспективи» з Луцького р-ну Волинської області є Юрій Конопельнюк. З 2008 року вона отримала держпідрядів на 24,05 млн грн.

Нововолинський «Західукрпостач» Віталія Корнійчука в 2010-2013 роках виграв тендерів на 11,01 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/02/19/lvivska-zaliznytsya-vpershe-kupyla-vuhillya-u-polyakiv/

URLs in this post:

[1] повідомляють: http://nashigroshi.org/2016/02/19/vpershe-lvivska-zaliznytsya-kupyla-vuhillya-u-polyakiv-vykynuvshy-sponsora-lnr/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.