«Львівобленерго» закупило обладнання на 15 млн грн у фірми екс-партнерів міністра від БЮТ

19 Лютого 2016

ПАТ «Львівобленерго» 15 лютого, за результатами відкритих торгів, уклало два договори на постачання технологічного обладнання з ТОВ «ВАІК» на загальну суму 14,9 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Львівські енергетики закупили 3 490 комплектів електричної апаратури для комутації чи захисту електричних мереж за 11,91 млн грн та 1 214 комплектів електромонтажних пристроїв за 2,98 млн грн. Постачання товару триватиме протягом всього 2016 року згідно з замовленнями підприємства. Експлуатаційний термін служби обладнання має становити не менше 25 років, а його гарантійне обслуговування – не менше 3 років.

В обох тендерах участь взяли лише дві київські компанії – переможець ТОВ «ВАІК» та ТОВ «АВК-Енерго», яке належить мешканці Луцька Галині Шевчук та киянину Андрію Белею.

Одноосібним власником ТОВ «ВАІК» – компанії переможця – є Олександр Риженко. Фірма була створена у 2013 році і вже не вперше виграє торги від «Львівобленерго». Наприклад, у липні та лютому 2015 року «Львівобленерго» уклало з нею дві угоди на 6,6 млн грн та 3 млн грн, відповідно. Цікаво, що раніше в тендерних документах «ВАІК» вказувало контактним телефоном, номер україно-казахського СП «ВА І К», що належить Олександру Борецькому і Сергію Маліку. Крім того, до 2012 року до складу засновників україно-казахського підприємства входила Євгенія Крупко, дружина колишнього народного депутата від БЮТ Петра Крупка, який був міністром Кабінету міністрів у уряді Юлії Тимошенко.  в 2005 році.

Крім того, за даними «Наших грошей», Євгенія Крупко і Сергій Малік є співзасновниками ТОВ «Грандмоторс А». Частку цього підприємства має також Олександр Жуков, який прописаний на вул. Героїв Сталінграду, 14 у Києві. А поруч проживає співвласник ТОВ «АВК-Енерго» Андрій Белей.