Чоловік очільниці Миколаївського «Червоного Хреста» продав місту небезпечне обладнання за ₴3,1 млн

17 Лютого 2016

МКП «Житлово-комунальне управління» Миколаївської міськради Львівської області заплатило 3,1 млн грн ТОВ «А.Омега» за обладнання для лінії з сортування сміття, що не відповідає технічним характеристикам конкурсної документації та становить загрозу для здоров’я працівників. Про це стало відомо зі звіту Держфінінспекції у Львівській області за січень-вересень 2015 року.

Йдеться про роботи з будівництва полігону твердих побутових відходів з лінією для сортування сміття поблизу Миколаєва в урочищі Гроби, підрядником яких за результатами відкритих торгів у серпні 2013 року стало ТОВ «А.Омега».

Будівництво вартістю 14 млн 142 тис. грн було профінансоване з державного та місцевого бюджетів. Роботи включали будівництво сміттєзвалища та лінії для сортування сміття, на якій могли б працювати 8 працівників одночасно.

Обладнання для лінії з сортування сміття коштувало замовнику 3,1 млн грн. Як встановила Держфінінспекція у Львівській області, воно не відповідає технічним характеристикам, зазначеним в проектно-кошторисній та конкурсній документації. До того ж, згідно висновку спеціаліста з охорони праці, становить загрозу для здоров’я працівників та навколишнього середовища.

Власниками ТОВ «А.Омега» є екс-депутат Миколаївської райради від ВО «Батьківщина» Мартин Буфан та його син Ігор Буфан. У 2010 обидва безуспішно намагались стати депутатами, Буфан-молодший – у Миколаївській міськраді, Буфан-старший пробував повторно пройти до Миколаївської райради.

Дружина останнього, Лідія Буфан, чинний депутат Миколаївської міськради від «Батьківщини», член постійної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров’я, також вона очолює Миколаївську районна організацію товариства Червоного Хреста.

Як зазначається у звіті львівської Держфінінспекції, матеріали ревізії передано до Прокуратури Львівської області.