За один день послуги друзів Васюника для військових подорожчали на майже 400 тисяч

09 Лютого 2016

Яворівська квартирно-експлуатаційна частина району Міноборони замовила послуги з постачання з пари та гарячої води на 19,24 млн грн у ПП «Енергія Захід». Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Закупівлю здійснили за неконкурентною переговорною процедурою закупівлі. В обґрунтуванні зазначено, що раніше, у 2012-2014 роках, «Енергія Захід» стала переможцем відкритих торгів щодо надання послуг з постачання пари та гарячої види на території даних військових містечок. Фірма  також встановила власним коштом модульні котельні.

«Енергія Захід» надаватиме послугу для військових містечок № 21,26,32,36,38 Старицького гарнізону. Вартість однієї Гкал становитиме 1480 грн.

Ще 15 січня цього року Яворівська КЕЧ публікувала у Віснику держзакупівель оголошення про застосування переговорної процедури з «Енергія Захід» на таку ж кількість Гкал, однак за меншу суму – 18,85 млн грн, тобто по 1450 грн/Гкал. Однак закупівлю відмінили через те, що «замовник допустив порушення порядку оприлюднення інформації про застосування процедури закупівлі в одного учасника». Вже через десь, 16 січня, у Віснику з’явилось нове оголошення на суму 19,24 млн грн, тобто з різницею у 390 тис. грн.

КЕЧ

У листопаді-грудні минулого року Яворівська КЕЧ укладала угоди з «Енергія Захід» по 950 грн/Гкал.

ПП «Енергія Захід» створене у 2012 році, належить Тамарі та Анатолію Котикам. Анатолій Котик також був бізнес-партнером народного депутата Ігоря Васюника у ТОВ «ВР Груп». Як відомо, Васюник у попередньому скликанні був членом комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, а нині є першим заступником голови комітету з питань транспорту.