- NGL.media - https://ngl.media -

Екс-керівник львівської «Укрпошти» здав в оренду приміщення рідній фірмі, а вона не заплатила

01.02.2016 @ 09:30 в Новини

Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позовних вимог управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міськради щодо стягнення заборгованості з ТОВ «Арк-плюс» у сумі майже 2,7 тис. грн. Про це свідчить рішення [1] суду від 13 січня 2016 року.

«Арк-плюс» є правонаступником ТОВ «Модем». Фірма належить Анатолію Кидисюку, екс-керівнику Львівської дирекції УДППЗ «Укрпошта». На цій посаді він перебував до серпня 2012 року, а потім став радником Генерального директора «Укрпошти» з питань регіонального розвитку.

Раніше власниками фірми був син Анатолія Кидисюка – Роман (нині суддя Господарського суду Львівської області) та Володимир Будник, який тоді працював начальником відділу інформаційних технологій Львівської дирекції «Укрпошти».

У грудні 2010 року «Укрпошта» орендувала в міста нежитлові приміщення, що знаходяться на вул. Довженка, 6 у Львові. Однак потім здала у платне користування частину цих орендованих приміщень загальною площею 44,2 м2 фірмі Кидисюка «Модем».

З судового рішення не зрозуміло, коли саме підписаний договір суборенди, оскільки поперемінно вказано дві дати, то 26 квітня 2011, то 26 квітня 2012 року. Місячна орендна плата становила понад 2 тис. грн.

У рішенні написано, що «Модем» не заплатив орендну плату за один місяць та кілька днів – з 26 квітня по 28 травня 2012 року.

Аж через три роки, у листопаді 2015 року, управління комунальної власності звернулось до суду, аби підприємство-боржник погасив цей борг (близько 2,7 тис. грн).

«Арк-плюс» (раніше «Модем») виплачувати заборгованість відмовилось, посилаючись на те, що сплив термін позовної давності. Натомість представник міськради стверджував, що вони дізналися про ситуацію лише у серпні 2015 року. Також місто неодноразово зверталося до «Укрпошти» про надання інформації щодо користування фірмою «Модем» орендованими приміщеннями, однак «Укрпошта» скерувала в управління акт приймання-передачі лише у вересні 2015 року.

Представник «Укрпошти» в суді пояснив, що згідно з договором суборенди, кошти перераховувались на поточний рахунок управління комунальної власності, а більше нічого не знає.

Суд встановив, що за час користування, а саме з 26 квітня по 28 травня 2012 року, ТОВ «Модем» повинне було сплатити місту 2,2 тис. грн орендної плати. Однак таки застосував норму про строк позовної давності і на цій підставі відмовив міськраді у задоволенні позову.

Як повідомляли [2] «НГ.Львів», за часів перебування Кидисюка на посаді керівника львівської «Укрпошти», фірма «Модем» отримала замовлення від пошти на 442,8 тис. грн. Згідно з даними ЄДР, юридичною адресою ТОВ «Арк-плюс» і досі зазначена вул. Довженка, 6 у Львові.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/02/01/ks-kerivnyk-lvivskoji-ukrposhty-zdav-v-orendu-prymischennya-ridnij-firmi-a-vona-ne-zaplatyla/

URLs in this post:

[1] рішення: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/55066217

[2] повідомляли: http://ngl.media/2014/05/13/menedzher-kydysyuka-otrymav-zamovlennya-vid-lvivskoji-ukrposhty-majzhe-na-pivmiljona-hryven/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.