АМКУ покарав фірми, яких «Наші гроші» запідозрили в змові на медичному тендері

29 Січня 2016

Львівське обласне територіальне відділення АМКУ визнало винними ТОВ «Авеллі» та підприємця Володимира Добрянського у спотворенні результатів торгів Пустомитівської центральної районної лікарні. Рішення прийняте 25 грудня 2015 року.

Згідно з рішенням, на ТОВ «Авеллі» накладено штраф у розмірі 4 тис. грн, на ФОП Володимира Добрянського – 2 тис. грн.

Як раніше повідомляли «Наші гроші. Львів», у липні 2015 року Пустомитівська центральна районна лікарня закупила стоматологічні прилади у ТОВ «Авеллі» за 272,76 тис. грн. Через нагальну потребу приладів для стоматології закупівлю провели за скороченою процедурою.

Тендер «розіграли» двоє учасників: ТОВ «Авеллі», створене менш, ніж за тиждень до оголошення тендеру – 27 травня 2015 року, та ФОП Добрянський. Цінова різниця у конкурсних пропозиціях становила 980 грн.

Власником ТОВ «Авеллі» на час закупівлі та сьогодні є Ярослав Качмар. Він також є співзасновником ЗАТ «Укррентген» та керівником ТОВ «Українська медична корпорація», що належить матері підприємця Зоряні Качмар. Попереднім директором товариства був Добрянський – єдиний конкурент ТОВ «Авеллі» на торгах у Пустомитах.

«Центр протидії корупції» разом з нардепом Сергієм Лещенком оскаржили цю закупівлю у ДФІ та АМКУ. За результатами аналізу документів, Держфінінспекція у Львівській області порушень не встановила. Натомість АМКУ, як бачимо, порушення довів і наклав штраф.

Тепер комітети з конкурсних торгів зобов‘язані відхиляти змовників протягом трьох наступних років з дати винесення рішення АМКУ про спотворення результатів торгів.