Міст в Бориславі відремонтують вінницькі бізнесмени, які намагались приватизувати ДП «Укрбурштин»

28 Січня 2016

Відділ житлово-комунального господарства та будівництва Бориславської міської ради уклав угоду на повне відновлення автомобільного моста через річку Тисмениця з ТОВ «Будівельне управління механізації» за 11,88 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Міст був зруйнований ще у 2008 році в результаті паводку.

Згідно з документами конкурсних торгів, роботи планують завершити протягом двох років – 2016-2017. Участь в тендері взяли чотири підприємства, пропозиція ТОВ «Будівельне управління механізації» була дешевшою від найдорожчої на майже 700 тис. грн.

«Будівельне управління механізації» зареєстровано у місті Вінниця у 2012 році. Його засновниками є Сергій Воловик та Дмитро Годованюк, мешканці Вінниці та Вінницької області. Вони також відомі тим, що є засновниками ТОВ «УМБ Фінанс»,  яке не так давно намагалось приватизувати ДП «Укрбурштин».

Крім того, Дмитро Годованюк, за даними «Наших грошей», очолює управління механізації ПАТ «Мостобуд» відомого боксера та регіонала Володимира Продивуса. А Сергій Воловик у 2005-2011 роках очолював дочірнє підприємство «Мостобуду» – ТОВ «Київмостобуд».

ПАТ «Мостобд» є однією з найбільших українських компаній з будівництва мостів та розв’язок, ще у 2010 році підприємство отримало підряд на будівництво Подільсько-Воскресенського моста у Києві, проте міст досі не добудований, а «Мостобуд», за рішенням суду має «майже мільярдну заборгованість перед державою».