- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ оштрафувало пов’язані фірми за узгоджені дії на торгах «Львіввугілля»

28.01.2016 @ 08:30 в Новини

Львівське обласне територіальне відділення АМКУ визнало винними ПАТ «Елміз» та  ПАТ «Елекон» у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді спотворення результатів торгів ДП «Львіввугілля». Відповідне рішення прийняте 24 грудня 2015 року.

Йдеться про відкриті торги ДП «Львіввугілля» на закупівлю єдиної автоматизованої системи контролю дегазації та вентиляції видобувної дільниці АС КДВ та комплекту сигналізаторів метану, що відбулись в кінці 2014 року. Вартість договору склала майже 1,9 млн грн.

Як раніше повідомляли [1] «Наші гроші. Львів», перемогу у тендері здобуло ПАТ «Елміз». За даними SMIDA за третій квартал 2014 року, ПАТ «Елміз» належало бельгійському «Алкор Секьюритиз» («Alсor Securities»,70%) і ТОВ «Мікромодуль» (28%), яким володіли Олександр Бочкарьов, Микола Шумило і Віктор Синельниченко.

Конкурентами товариства були ТОВ НВО «Червоний металіст» (власник Олександр Котляров) і ПАТ «Елекон», де по 49,5% належали вже згаданому ТОВ «Мікромодуль» і ПАТ «Акціонерна фінансова компанія «Система».

Додамо, що структура власності учасників торгів, що мала місце на момент здійснення закупівлі, є актуальною і сьогодні.

Згідно із ЗУ «Про здійснення держзакупівель», учасники торгів, де один і той же засновник володіє 25% і більше статутного капіталу, є пов‘язаними особами. У даному випадку ТОВ «Мікромодуль» володів 28% «Елмізу» і 49,5% «Елекону».

Так, за антиконкурентні узгоджені дії на ПАТ «Елміз» накладено штраф розміром 10 тис. грн, а на ПАТ «Елекон» – 5 тис. грн. Також протягом наступних трьох років вони не зможуть брати участь в тендерах.

Нагадаємо, що після публікації новини про даних пов’язаних учасників торгів на «НГ. Львів», «Центр протидії корупції» оскаржив [2] цю закупівлю в АМКУ та ДФІ.

Окрім того, завдяки зверненню  «Центру протидії корупції» управління з розслідування особливо важливих справах Головного слідчого управління ГПУ здійснює досудове розслідування в кримінальному провадження №42015000000001172 за фактом вчинення службовими особами ДП «Львіввугілля» кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/01/28/amku-oshtrafuvalo-povyazani-firmy-za-uzhodzheni-diji-na-torhah-lvivvuhillya/

URLs in this post:

[1] повідомляли: http://ngl.media/2014/12/16/usuperech-vymoham-zakonu-lvivvuhillya-ne-vykynulo-z-torhiv-dvi-povyazani-firmy/

[2] оскаржив: https://ukr.aw/case/dobylys-nakladennya-shtrafu-na-firmy-odnoho-vlasnyka-yaki-rozihraly-tender-lvivvuhillya-na-1-85-mln/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.