- NGL.media - https://ngl.media -

У Золочеві дві фірми змовилися, аби отримати в оренду комунальну котельню

18.01.2016 @ 08:30 в Новини

Золочівській теплопостачальній компанії не вдалося оскаржити рішення АМКУ, згідно з яким її визнали винною у змові на конкурсі з передачі в оренду комунальної котельні. Господарський суд Львівської області відмовив [1] у задоволенні позову ТОВ «Золочівенергоресурс» 17 грудня 2015 року.

У рішення суду написано, що у 2012 році міське комунальне підприємство «Золочівтеплоенерго» вирішило віддати в оренду приміщення для влаштування котлів на твердому паливі загальною вартістю 522,45 тис. грн.

Практика здачі котелень в оренду дуже поширена. Фірма встановлює нові котли, платить за оренду приміщення, натомість отримує виключне право на теплопостачання певних обєктів.

На даний конкурс надійшло лише дві пропозиції від ТОВ «Золочівенергоресурс» та ТОВ «Промекоінвест», які запропонували платити за оренду в місяць по 6,7 та 6,6 тис. грн відповідно. Переможцем визначили «Золочівенергоресурс», яке погодилось платити більше.

Коли Держфінінспекція перевірила конкурс, то зясувала, що директор ТОВ «Золочівенергоресурс» є одночасно співзасновником і ТОВ «Золочівенергоресурс», і ТОВ «Промекоінвест».

Також АМКУ провів ще більш детальний аналіз документів. Виявилося, що не тільки співвласник спільний, – обидві компанії подали договори на будроботи з однією фірмою – ПП «Раут». Вказана у ліцензії адреса фірми «Раут» співпадає з місцезнаходженням «Промекоінвесту».

Враховуючи, що цінові пропозиції не значно відрізнялися одна від одної (менше ніж 2%), а також всі виявлені спільності, АМКУ вирішив, що компанії узгодили свою поведінку на конкурсі, спотворили його результати. За це «Золочівенергоресурс» має сплатити 5 тис. грн штрафу.

Суд, перевіривши зібрані АМКУ докази, відмовився скасовувати рішення про змову.

Як зясували «НГ. Львів», на момент конкурсу співвласником обидвох учасників був Михайло Драч. Тепер йому належить всі 100% «Промекоінвесту». Натомість часткою «Золочівенергоресурсу» він вже не володіє. Тепер ця фірма належить лише його колишнім партнерам: Юрію Гельжинському та Андрію Омельчуку.

До речі, на момент конкурсу ПП «Раут» також належало Михайлу Драчу, однак тепер власником є Костянтин Туріщев.

Згізно з Вісником держзакупівель, з 2012 року «Золочівенергоресурс» у Зоолочеві отримав замовлень на понад 15 млн грн. Паралельно з нею замовлення отримує і «Золочівенергоінвест», яке належить тим же людям.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/01/18/u-zolochevi-dvi-firmy-zmovylysya-aby-otrymaty-v-orendu-komunalnu-kotelnyu/

URLs in this post:

[1] відмовив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/54680447

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.