Суд дозволив екс-депутатам Тістикам виплатити пайовий внесок у кінці 2016 року

18 Грудня 2015

Господарський суд Львівської області дозволив ТОВ «СВ» виплатити майже 72 тис. грн пайового внеску на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Львова до 30 грудня 2016 року.

Як повідомляється у рішенні, у 2012 році між департаментом економічної політики Львівської міської ради і «СВ» укладено договір про пайову участь, згідно з яким фірма зобов’язується здійснити відрахування на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста шляхом сплати пайового внеску – майже 82 тис. грн. Фірма будувала магазин на вул. І.Миколайчука, 9 у Львові.

«СВ» у 2012 році заплатило 10 тис. грн. Решта так і не була перерахована.

У 2015 році фірма безуспішно намагалась визнати договір про пайову участь недійсним.

Представник компанії в суді попросив про відстрочку виплати через те, що магазин якщо й почнуть будувати, то лише у 2016 році. Окрім того, він послався на складне фінансове становище фірми. На підтвердження своїх слів суду надали довідки з банку. Суд погодився відтермінувати виплату боргу.

Засновниками ТОВ «СВ» є Володимир та Ярослав Тістики. Перший, екс-депутат Львівської облради, другий — ексдепутат Львівської міської ради. Обоє є членами ВО «Свобода».