Львівський аеропорт платить по 8 тисяч щомісяця за підбірку новин річної давності

01 Грудня 2015

«Міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького» не вдалося повернути гроші, які держпідприємство заплатило приватній фірмі за оперативні новини про авіаринок, а отримало лише підбірку повідомлень річної давності. Про це стало відомо з рішення Господарського суду Харківської області.

Аби отримувати оперативну інформацію про новини та виробничі показники роботи аеропортів львівський аеропорт уклав договір з ТОВ «Авіабренд» про «надання послуг з моніторингу ринку авіаційних послуг».

За такий моніторинг у лютому та березні 2014 року фірма виставила аеропорту рахунок на 16 тис. грн, які були оплачені.

Лише у липні працівники «Міжнародного аеропорту «Львів» прочитали дуже необхідні їм оперативні новини і з’ясували, що новини насправді не новини.

«У звіті за березень 2014 рік не відображено жодної інформації за 2014 рік, а усі новини стосуються 2013 року, що чітко вбачається по тексту відображених новин, а також не вказано жодного посилання на джерело інформації, хоча якщо здійснити пошук в мережі інтернет за заголовком новини, то на сайті, де відображується та чи інша новина чітко видно дату розміщення інформації і це аж ніяк не 2014 рік», – аргументував аеропорт під час суду.

Натомість представник фірми під час судового засідання заявив, що суть замовленого моніторингу полягала в зборі інформації в мережі Інтернет про львівський та інші аеропорти. При цьому сторони не домовлялись ані про надання послуг за певним переліком, ані про порядок і строки передачі послуг.

Від «Авіабренду» аеропорт не лише вимагав повернення 16 тис. грн, а майже 11,8 тис. грн інфляційних втрат та 715 грн процентів за користування коштами. Однак суд вирішив, що такі вимоги є неправомірними і необґрунтованими.

Власником ТОВ «Авіабренд» є харків’янин Дмитро Титаренко.