У кінці року «конезаводчик» знову збирає мільйонні замовлення на будроботи в області

24 Листопада 2015

ТОВ «Ві.Ай.Пі.Будівельна компанія» завершить будівництво школи у селищі Гніздичів Жидачівського району. Договір на майже 46,5 млн грн з компанією за результатами відкритих торгів підписала Гніздичівська селищна рада, повідомляється у Віснику державних закупіваель.

Будівництво школи в селищі розпочали ще 25 років тому. Минулоріч журналісти повідомляли, що на завершення будівництва необхідно 20 млн грн.

Окрім будівельних, ремонтних, оздоблювальних робіт техзавданням передбачено монтаж різноманітного кухонного обладнання (картоплеочищувальної, овочерізної, посудомийної машин, хліборізки, харчоварильного котла та іншого), кінотехнологічного обладнання (проектор, екран, пульт), автоматизованої установки очищення води, лабораторного обладнання та меблів. Також у вартість включено озеленення території школи та облаштування спортмайданчика.

Найдешевшу пропозицію ТОВ «Інжинірінгова компанія «ІБР» відхили через зауваження до поданих документів. Третій учасник торгів Колективне підприємство «Центр Комплекс» пропонувало виконати замовлення на понад 150 тис. грн дорожче.

ТОВ «Ві.Ай.Пі.Будівельна компанія» почало вигравати тендери у грудні минулого року, усі в Львівській області. Загалом протягом грудня 2014-го отримала чотири замовлення на понад 34 млн грн, два з яких за неконкурентною переговорною процедурою. Одну з минулорічних угод на 2,7 млн грн було розірвано через необґрунтованість використання процедури закупівлі в одного учасника.

ТОВ «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» зареєстровали у лютому 2013 року у Пустомитах студенткою-стоматологом Львівського НМУ ім. Д. Галицького Роксоланою Трухан та мешканцем села Підгороднє (Золочівський район) Володимиром Ярішем.

Згідно з даними ЄДР, у січні 2014 року керівником та власником фірми став львів’янин Марко Янковенко. Він також є співвласником ТОВ «Конезавод Талант», ТОВ «Львівгалінжиніринг» та з лютого 2014 року – директором ТОВ «Дорбудмонтаж-1».

Власниками ТОВ «Дорбудмонтаж-1» є Василина Пулик, Олена Сапіга та Світлана Гринкевич. Остання зареєстрована на одну адресу з Ігорем Гринкевичем, який відомий у Львові через скандал довкола реставрації Вірменської церкви. Нагадаємо, БК «Верховина», де він був співвласником, стала переможцем тендеру на виконання складних реставраційних робіт, не маючи фахівців і не володіючи технологіями. Пізніше правоохоронці заявили, що фірма підробила документи, і проти її директора та засновника Ігоря Гринкевича прокуратура Галицького району порушила кримінальну справу.