Держкомпанію викинули з тендеру, аби віддати 3 мільйони приватній фірмі за розмітку кордону нацпарку

23 Листопада 2015

Національний природний парк «Північне Поділля», що у Львівській області, за результатами тендеру замовив ПАТ «Інаудит-Україна» розробку проекту землеустрою ділянок парку та закріплення їх межовими знаками за 2,99 млн грн. Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на Вісник держзакупівель.

Йдеться про 10 162 га земель Бродівського, Буського і Золочівського районів, які входять до території парку «Північне Поділля» без вилучення зі складу земель інших користувачів.

Мають встановити на місцевості межу загальною довжиною 705 погонних кілометрів по периметру земельних ділянок. Кількість межових знаків невідома, орієнтовна кількість поворотних точок межі – 25 тисяч.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ Науково-виробниче підприємство «Агроресурссистеми».

ДП «Науково-дослідний і проектний інститут містобудування» пропонував виконати роботи вдвічі дешевше.

Але комітет відхилив заявку держпідприємства, оскільки тримісячний термін дії його банківської гарантії спливав за 4 дні до встановленої замовником дати в грудні.

Крім того, ТОВ «Інститут землеустрою та земельно-правових відносин» пропонував нижчу на 18% ціну. Фірму не допустили до торгів, бо вона вказала в розрахунках лише 1 500 межових знаків.

Кінцевим бенефіціаром київської компанії «Інаудит-Україна» є Ірина Кноблох із Кіровограду, а обов’язки керівника виконує Наталя Борота.

Кноблох також є керівником і засновником кіровоградського обласного благодійного фону «ПМ» разом із Володимиром Сінельником і Андрієм Зубченком.