Донька депутата Львівської міськради від БПП придбала спецдозвіл на видобуток нафти й газу за 12,1 млн грн

11 Листопада 2015
1372450

Ірина Труш (раніше Рудницька). Фото із соціальних мереж

Донька депутата Львівської міськради і екс-голови Сихівської райадміністрації Львова Івана Рудницького 10 листопада придбала на аукціоні спецдозвіл на розробку нафтогазового родовища за ₴12,1 млн грн.

Таким чином 29-річна львів’янка побила рекорд України, встановлений влітку цього року відомим бізнесменом Зіновієм Козицьким, який придбав спецдозвіл за майже ₴11,6 млн.

Як повідомляє ZAXID.NET, 10 листопада «Держгеонадра» виставили на торги у Києві п’ять спецдозволів на користування нафтогазоносними надрами, чотири з яких – на ділянки у Львівській області.

Основна боротьба розгорнулася за Бистрицьку площу, що у Дрогобицькому районі Львівщини. Під час торгів ціна піднялася в 75,9 рази – зі стартових ₴160 тис. до ₴12,1 млн. Переможцем визнали ТОВ «Будівельно-монтажне управління №77 «Житлопостач», статутний капітал якого становить 1700 гривень.

«Будівельно-монтажне управління №77» Житлопостач», яке зареєстрували у 2013 році, раніше не займалось розробкою родовищ, видобутком нафти й газу. Навіть більше, серед видів діяльності компанії, вказаних в держреєстрі, такого немає. Основний профіль діяльності – виготовлення виробів із бетону для будівництва. Відомо, що компанія брала участь в будівельних тендерах, зокрема від ПАТ «Укргазвидобування».

1372450_1398456

Як вказано в держреєстрі, кінцевим бенефіціарним власником є Ірина Труш зі Львова. Вона є донькою Івана Рудницького, депутата Львівської міськради кількох скликань. У 2001-2002 роках він очолював Сихівську районну адміністрацію Львова.

Нині Іван Рудницький є помічником-консультантом народного депутата Михайла Хміля від «Народного фронту». На місцевих виборах 25 жовтня Іван Рудницький знову виборов мандат депутата Львівської міськради від БПП «Солідарність».

Ірині Рудницькій (тепер Труш) також належить частка у ПП “Німецько-український інноваційний центр – Львів”, яке займається виробництвом цементу.

Інші переможці

Також під час аукціону продали спецдозвіл на Південно-Залужанську площу за ₴607,7 тис. при стартових ₴567,7 тис. Переможцем стало ТОВ «Українська незалежна геологічна компанія», власником якого є Костянтин Сухина.

Спецдозвіл на Сторонську площу продали львівському ТОВ «Енерго-Інвестгруп» за ₴367,5 тис. Власниками компанії є Андрій Маслюк, Юрій Кунинець і угорець Олександр Фюрейс.

Ще одна львівська компанія ТОВ «Надра Сервіс Груп» придбала спецдозвіл на видобуток на Гуменецькій площі за ₴325,5 тис. Кінцевими власниками компанії через ТОВ «Нафто-газ сервіс» є Василь Стець і «Едвансд Текнікал Джіолоджікал Консалтинг лтд» (Ізраїль). Василь Стець також є співвласником ПАТ «Львівський іподром», директором якого працював екс-керівник Держгеонадра Максим Карпін.

Крім того, на торгах за ₴1,42 млн продали спецдозвіл на Ново-Софіївську площу (Харківська область). Переможцем визнано ТОВ «Схід-Енергоресурс», власниками якої є Олександр Настенко, Лілія Багрянцева, Роман Дружбін, Ярослав Костенко, Тетяна Степченко і Віталій Якименко.

Загалом Державна служба геології та надр продала спецдозволи за майже 14,9 млн грн при їх стартовій вартості 2,8 млн грн.

P.S.

Після виходу новини про аукціон до редакції ZAXID.NET звернувся помічник керівника фірми-переможця Тарас Юнак, який стверджує, що Ірина Труш працює в адвокатському об’єднанні «СЛП», яке представляє інтереси «БМУ №77 «Житлопостач» і виступала, як він сказав, «технічним» власником. Він також запевнив, що її ім’я в реєстрі незабаром буде змінено на інше.

Власник об’єднання «СЛП» («Солдатенко, Лукашик та партнери») Богдан Лукашик також запевняє, що Ірина Труш не справжній власник. «Вона лише виконувала свої професійні обов’язки як юрист, була формалізованим власником. Зараз вона в декреті. Знаєте власником скількох компаній я являюсь? Це поширена і законна практика серед юристів», – розповів він і повідомив, що власником буде інший юрист компанії. «Взагалі угода про купівлю-продаж частки фірми була підписана ще 7 листопада», – додав він.

12 листопада, в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України з’явилось ім’я нового власника «БМУ №77 «Житлопостач» – Надія Залуська. Вона працює юристом «СЛП», вказано на сайті адвокатської фірми.

Богдан Лукашик, як і Тарас Юнак, відмовився назвати ім’я інвестора «БМУ №77 «Житлопостач», яке виграло аукціон.

Богдан Лукашик також повідомив, що гроші за спецдозвіл ще не платили, лише гарантійний внесок для участі в аукціоні. Так само не підписаний його договір купівлі-продажу.