Хто поділив майже 6 млн грн на ремонт будинків у Личаківському районі

10 компаній, 5 приватних підприємців та львівські комунальні підприємства розділили майже 5,9 млн грн на капітальний та поточний ремонт житлового фонду у Личаківському районі Львова. Саме на стільки уклала договорів станом на середину вересня цього року Личаківська районна адміністрація.

З майже 5,9 млн грн комунальні підприємства отримають 0,85 млн грн. Решту поділили «приватники».

личак. картинка

На першому місці за сумою укладених договорів – родина Новицьких. Батько і син, приватні підприємці Іван та Роман Новіцькі, разом отримали замовлень на понад 1 млн грн. Роману Новіцькому належить підприємство «Буд-Бізнес-Ром» зі статутником в 100 гривень, яке підписало договір на понад 257 тис. грн. Ще одна фірма МПП «Мета» зі статутником в 50 гривень належить матері Романа Новіцького Ірині. «Мета» отримала замовлення на майже 190 тис. грн.

Під час цьогорічних місцевих виборів Ірина Новіцька, член ВО «Свобода» балотувалась до Львівської міськради (округ 30). У 2010 році вона балотувалася від Української соціал-демократичної партії по мажоритарному окрузі до Львівської міськради, але набрала лише 222 голоси.

Загалом Новіцькі отримали замовлень на майже 1,5 млн грн.

Далі серед «приватників» на другому місці підприємство «Лео-Рембуд», яке отримало замовлень майже на 783 тис. грн. Його власником є 46-річний Євген Кизик.

Третє місце посіла родина Андрія і Ярослава Кравчишин. 50-річний Андрій Кравчишин отримав замовлення майже 146 тис. грн. А їх сімейна фірма «Крона-Мах» ще понад 609 тис. грн. Також відомо, що ще у 2012 року Андрій Кравчишин володів понад 8% у ПАТ РБУ «Галич», яке отримає 132 тис. грн. Однак нині невідомо, чи далі він є акціонером, оскільки SMIDA не розкриває інформацію про власників менше 10% акцій.

На четвертому – товариство «Реставрація Стиль» 38-річного Віктора Радловського з Дрогобича, зареєстроване лише минулого року. Фірма отримала замовлень на понад 700 тис. грн.

Інші компанії:

5. Кокотко Я. – 654,5 тис. грн

6. ТОВ «Півколо-Сервіс» (власники: Світлана Герасимова, Михайло Дума, Степан Німеровський) – 176,1 тис. грн

7. ПАТ РБУ «Галич» (контролер Ігор Мокляк) – 132,1 тис. грн

8. ТОВ «Економбуд – ЛВ» (власник Василь Лега) – 120 тис. грн

9. Дем’ян Л. – 119,1 тис. грн

10. МП «Стихія» (ЛМР) – 109,4 тис. грн

11. ПП «Христаліябуд» (власник Богдан Герус) – 10 тис. грн

Повний перелік обєктів, які ремонтуватимуть у Личаківському районі у 2015 році, суми угод та стан виконання, див. тут.